Подать объявление

Оцінка законності ЖК Chalet: документи, факти, думка інвесторів

Оцінка законності ЖК Chalet: документи, факти, думка інвесторів
Вивчаємо основні документи ЖК Chalet та визначаємо законність його будівництва

Содержание

У квітні 2021 року триває будівництво житлового комплексу Chalet у столичному мікрорайоні Святошин. У минулому місяці забудовник Standard Development відзвітував про завершення важливого етапу: бетонування фундаментної плити другої секції та плити паркінгу. Це означає, що будівельники вийшли на «нульовий цикл» і роботи в підземній частині завершено.

Поки житловий комплекс будується, журналісти порталу Domik.ua з’ясували, чи має забудовник всі необхідні документи та дозволи на зведення об'єкта. 

Візуалізації житлового комплексу «Шале» від забудовника «Стандарт Девелопмент»

Експертиза законності будівництва

Учасники будівництва. Замовник зведення житлового комплексу Chalet — ТОВ «Асма-Крим». Товариство є орендарем ділянки землі, що знаходиться за адресою вул. Львівська, 18б. Термін дії договору оренди закінчується у 2024 році.

Девелопером проєкту значиться компанія Standard Development. У портфелі забудовника — два зданих житлових комплекси: Campus та «Нагірний».

Генеральний підрядник будівництва ЖК Chalet — «Трест КМБ-3». У 2015 році компанія отримала безстрокову ліцензію на створення об'єктів архітектури.

Документи на землю. Житловий комплекс зводиться на ділянці землі з кадастровим номером 8000000000:75:179:0037. Цільове призначення ділянки —  «для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови; для експлуатації та обслуговування існуючого адміністративно-офісного будинку і для будівництва готельно-житлового комплексу з об'єктами громадського призначення та паркінгом».

Функціональне призначення ділянки, згідно з даними містобудівних умов і обмежень, — територія громадських будівель і споруд (існуюча), що відповідає будівництву готельно-житлового комплексу. 

За даними Державного реєстру речових прав, земельна ділянка, на якій ведеться будівництво проєкту, не перебуває під арештом.

Скриншот із Кадастрової карти України з інформацією про земельну ділянку, на якій будується ЖК «Шале» 

Скан-копія витягу з Держреєстру речових прав з інформацією про оренду ділянки на  вул. Львівська, 18б

Дозвільні документи на будівництво серії ІУ №013200723752 надані генеральному підряднику «Трест КМБ-3» в липні 2020 року (будівництво готельно-житлового комплексу з об'єктами громадського призначення та підземним паркінгом). Клас наслідків — СС3, що відповідає фактичному зведенню багатоповерхового житлового комплексу.

Скриншот із Реєстру будівельної діяльності з номером ділянки, на якій дозволено будівництво ЖК «Шале» 

Технічні умови на підключення до інженерних мереж. Ознайомитися з технічними умовами на підключення до комунікацій можна тільки у відділі продажу за  особистого  візиту. 

Договір інвестування. У відділі продажу інвесторам пропонують укласти договір купівлі-продажу майнових прав (дериватив). Деривативи закріплюють базовий актив (квартира), який повинен бути переданий покупцеві на умовах, обумовлених у форвардному контракті. Забудовник не може безпосередньо підписувати договори купівлі-продажу деривативу з покупцем. Функцію продавця виконує компанія з управління активами.

Індекс надійності новобудови

Експерти пошуковика надійних новобудов Bild.ua оцінили житловий комплекс Chalet у 196 балів, надавши йому зеленого щита. Це свідчить про те, що новобудова будується з дотриманням усіх законодавчих норм. Щоб дізнатися деталі проєкту, можна замовити експертний звіт ЖК Chalet.

Про новобудову Chalet

Житловий комплекс Chalet — це новобудова комфорт-класу. Зведення об'єкта почалось у червні 2020 року, запланована дата введення комплексу в експлуатацію — IV квартал 2022 року.

Технічні характеристики. Проєктом житлового комплексу Chalet передбачено будівництво трисекційного будинку змінної поверховості. У першій, 6-поверховій секції, заплановані комерційні приміщення. Дві наступні секції — висотою 12 і 24 поверхи — будуть житловими. Комплекс будується за монолітно-каркасною технологією з зовнішніми стінами з керамоблоку та внутрішніми з керамічної цегли. Фасади забудовник планує утеплювати мінватою, а потім частково тинькувати, а частково оздоблювати  керамогранітом і габіонами за технологією «вентильований фасад». Використання натурального дерева та каменю в оздобленні створить той самий стиль альпійських шале, на честь якого й було названо житловий комплекс.

Так виглядав будмайданчик житлового комплексу «Шале» в березні нинішнього року

Читайте також: Повний огляд ЖК Chalet в інфографіках

Локація комплексу. Житловий комплекс Chalet зводиться в мікрорайоні Святошин, що належить до Святошинського району столиці. Перша секція ЖК Chalet, призначена під комерцію, буде виходити на тиху вулицю Львівську. Житлові секції розмістяться з боку проспекту Перемоги, але від галасливої ​​автомагістралі їх буде відокремлювати сквер. Найближча до новобудови станція метро «Житомирська» знаходиться у 800 м. На проспекті Перемоги, в 250 м від місця будівництва комплексу, розташована зупинка громадського транспорту. Тут зупиня.ться близько 30 автобусів і маршруток, що відправляються в різні кінці Києва та найближчі передмістя.

Інфраструктура і прибудинкова територія. На прибудинковій території Chalet заплановано розміщення власної інфраструктури. Мешканці матимуть у своєму розпорядженні підземний паркінг на 95 місць, куди можна буде спуститися на ліфті. Вхідні лобі забудовник облаштує за авторським дизайн-проєктом — тут розмістяться лаунж-зони з каміном, диванами та бібліотекою, а також кімната матері та дитини.

Житловий комплекс Chalet буде розташований посеред скверу. Забудовник обіцяє збільшити кількість дерев на ділянці з 354 до 380 одиниць, а також встановити артоб'єкти. Центром скверу стане відкрита арена зі сценою, навколо якої концентричними колами розмістяться глядацькі місця.

На прибудинковій території ЖК «Шале» буде облаштовано сквер, а в його центрі встановлять сцену з глядацькими місцями

Мінімальні ціни на 5 квітня 2021 року.

Тип нерухомості

Площа

Вартість квадратного метра

Повна вартість квартири

1-кімнатна

Від 31 кв. м

Від 27 900 грн

Від 1,04 тис. грн

2-кімнатна

Від 55 кв. м

Від 27 900 грн

Від 1,66 млн грн

3-кімнатна

Від 82 кв. м

Від 26 505 грн

Від 2,28 млн грн

Що пишуть на форумі

На форумі ЖК «Шале» користувачі обговорюють характеристики новобудови, цінову політику девелопера, недоліки та переваги місцевості. На цю гілку форуму приходять інвестори іншого проєкту забудовника — ЖК Campus — та невдоволено висловлюються про цю будову. «Раджу інвесторам стежити і за будівництвом, щоб не було потім проблем з опаленням як в попередньому об'єкті забудовника», — пише форумчанин під ніком pakuv. Знаходяться й ті, хто не погоджується  з цією думкою. «Живу в «Кампусі», я задоволена своїм житлом, — пише Вовчиця. — Так, у забудовника є свої недоліки, але в цілому позитивних вражень набагато більше. Людям властиво лити бруд, натура така у багатьох, про хороше зазвичай мовчать».

Представники відділу продажу регулярно звітують на форумі про перебіг будівельних робіт і викладають фото з будмайданчика житлового комплексу.

Висновки

Пункт перевірки

Стан

Учасники будівництва

Замовник: ТОВ «Асма-Крим»

Генпідрядник: «Трест КМБ-3»

Девелопер: Standard Development

Документи на землю

Земля в оренді у замовника будівництва; обтяження в Державному реєстрі речових прав відсутні

Цільове призначення землі

Для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови; для експлуатації та обслуговування існуючого адміністративно-офісного будинку і будівництва готельно-житлового комплексу з об'єктами громадського призначення та паркінгом

Дозвіл на будівництво

Дозвіл серії ІУ №013200723752 від липня 2020 року

Форма інвестування

Договір купівлі-продажу майнових прав (дериватив)

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

2 комментария
pakuv• 
забыли ссылку на видео: Видео с сайта ТСК Верховної Ради України по расследованию деятельности ДАБі. https://www.facebook.com/tscdabi/videos/pcb.222781859587274/461943638341755
-2+4
Anton• 
Супер! Очень Вас уважаю за Вашу публичную деятельность.
-3+1
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Подробнее
+34624407828xxxx