Подать объявление

Розпочати будівництво класу наслідків СС1 можна онлайн

Розпочати будівництво класу наслідків СС1 можна онлайн
Будівельні послуги доступні у смартфоні: на порталі Дія 2.0 з’явилися нові сервіси.

Як стало відомо редакції порталу Domik.ua, 5 жовтня 2020 року Міністерство цифрової трансформації презентувало нові електронні послуги та сервіси в порталі Дія. У мобільному застосунку були доступні 27 державних послуг та інформація з 6-ти реєстрів у особистому електронному кабінеті громадянина. 

Віце-прем’єр-міністр України, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та команда розробників представили ще 4 нові онлайн-сервіси держпослуг: оновлена реєстрація ТОВ, єМалятко, реєстрація місця проживання дитини до 14-ти років. Крім того, в оновленій версії Дія 2.0 з’явилися перші електронні будівельні сервіси. 

З жовтня розпочати та завершити будівництво об’єктів, що належать до класу наслідків СС1 (кафе, приватні будинки, малоповерхові споруди) можна за допомогою смартфона. У мобільному застосунку доступні 4 відповідні функції. Забудовники та замовники будівництва зможуть здійснити наступні дії онлайн: 

  • повідомити про початок підготовчих робіт;
  • повідомити про початок будівельних робіт за паспортом споруди;
  • повідомити про початок будівельних робіт СС1;
  • подати декларацію про готовність об’єкту до введення в експлуатацію.

«Отримання відповідних електронних послуг можливе за умови наявності цифрового підпису. Електронна система самостійно прийматиме рішення на підставі перевірки даних із Державних реєстрів та без жодного втручання чиновників, що унеможливить будь-яку корупційну складову», — відзначають на офіційному сайті Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) України. У відомстві переконані, що зручні та доступні будівельні послуги у смартфоні важливі для реформування містобудівної галузі. 

Читайте також: В Украине заработал новый Публичный портал с Реестром строительной деятельности

24 вересня 2020 року Михайло Федоров поділився результатами першого в Україні дослідження про вплив відкриття даних ДАБІ на життя громадян, ведення бізнесу та діяльність органів влади. Зокрема, на їх основі створюються ресурси, які надають інформацію про забудовників та дозвільну документацію проектів. Як приклад міністр навів роботу пошукача надійних новобудов Bild.ua. Завдяки сервісу, відзначив Федоров, покупці житлової нерухомості можуть уникнути інвестицій в ризикові об'єкти.

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2020

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Подробнее