Подати оголошення

«Центр там, де твій дім»: як змінився ЖК Lucky Land із новою концепцією

ЖК Lucky Land
ЖК Lucky Land
«Центр там, де твій дім»: як змінився ЖК Lucky Land із новою концепцією
Детальний огляд метаморфоз, які очікують на ЖК Lucky Land зі зміною концепції проєкту.

Зміст

Коли в 2019 році група компаній DIM розпочала будівництво житлового комплексу Lucky Land, проєкт являв собою щільно забудований мікрорайон зі стрункою геометрією будинків у скандинавському стилі. Через два роки, у листопаді 2021-го, девелопер оголосив про зміну концепції новобудови і представив її нові візуалізації. Що конкретно змінилося у житловому комплексі — розбиралися журналісти порталу Domik.ua.

Про нову концепцію

Оновлена ​​концепція житлового комплексу Lucky Land була створена разом із архітектурним бюро Archimatika. Серед проєктів бюро — київські новобудови «Комфорт Таун», «Республіка», White Lines, культурний центр в Осло, житловий комплекс The Snail Apartments у Нью-Йорку та інші. Презентація концепції Lucky Land відбулася 16 листопада на території конгресно-виставкового центру «Парковий».

«Ми впевнено можемо сказати, що проєкт вийшов справді унікальним, адже нам вдалося поєднати все і навіть більше з того, чого сьогодні потребує сучасна людина для комфортного життя», — сказав на заході генеральний директор групи компаній DIM Олексій Ревін.

Співзасновник та керуючий партнер девелоперської компанії Олександр Насіковський в одному з інтерв'ю розповів, що Lucky Land стане новим регіональним центром столиці. «Цей проєкт стане драйвером активного розвитку цілого мікрорайону та третьою домінантою. Перші дві — це найбільший ТРЦ в Україні Lavina Mall із торговельним кластером, до якого входять гіпермаркети «Ашан» та «Епіцентр К», а також лісовий масив площею понад 100 га».

Нова концепція, за словами представників компанії-забудовника, не просто відповідає місцезнаходженню новобудови, але формує нову міську канву.

Вгорі — стара візуалізація ЖК Lucky Land, внизу — оновлена

Що залишилось як було

Апгрейд торкнувся більшості параметрів ЖК Lucky Land, але дещо залишилося незмінним. Як і раніше, проєкт належить до класу «комфорт» і складатиметься з 23 будинків різної поверховості. Технологія будівництва залишилася монолітно-каркасною, стіни — керамоблок, утеплення — мінвата 150 мм. Як і в початковому проєкті, кількість квартир складає 5183.

Очевидно, що не змінилася й локація — Lucky Land, як і раніше, зводиться на столичних Берківцях. Через дорогу від нього розташований торговельно-розважальний центр Lavina Mall, супермаркет «Ашан» та «Епіцентр». З іншого боку будмайданчика так само зеленіє років площею понад 100 га. Міська влада, як і раніше, планує продовжити сюди червону гілку метрополітену, але коли саме це станеться — поки що невідомо.

Викликає повагу той факт, що забудовник не переніс терміни введення в експлуатацію, хоча й міг собі це дозволити, прикриваючись зміною концепції. Як і було заплановано спочатку, першу чергу Lucky Land здадуть у ІІ кварталі 2022 року, другу — у IV кварталі 2022-го.

Як зміниться архітектура

В основі початкового проєкту Lucky Land лежав архітектурний стиль, натхненний Скандинавією. Гострі кути, правильні геометричні форми та чіткі лінії були об'єднуючими елементами будівель. Фасади будинків девелопер планував тинькувати у світлі відтінки бежевого, сірого та молочно-білого, а деякі поверхи оздоблювати декоративною плиткою, що імітує цеглу та натуральний камінь. Головною окрасою будинків були панорамні вікна.

За задумом авторів нової концепції, Lucky Land стане новим регіональним центром міста, точкою тяжіння жителів столиці. Тому в основі нової концепції лягла містобудівна парадигма київського центру — Хрещатика та майдану Незалежності. Безперечні подібності простежуються у віялоподібній формі кварталів, що звужуються ближче до центральної площі. На ній буде розташована будівля школи. Стилістику центру столиці буде підтримано також колірною гамою у відтінках фасадів. Різна висота секцій — 8-18, 20, 22-23, 26 поверхів — дозволила урізноманітнити силует будинків. Об'єднання віконних прорізів сприяє візуальному сприйняттю дев'ятиповерхових будівель триярусними. Гострі кути змінилися закругленими лініями фасадів.

Унікальною особливістю архітектури житлового комплексу стане використання на фасадах глазурованої кераміки — саме такою викладено мозаїки на станції метро «Хрещатик». Крім того, в оздобленні будинків буде використано натуральний камінь, керамограніт, клінкерну цеглу, латунь, алюміній, архітектурний бетон та багато іншого.

Ліворуч — стара візуалізація ЖК Lucky Land, праворуч — оновлена
Вгорі — стара візуалізація ЖК Lucky Land, внизу — оновлена 

Читайте також: Як будують Lucky Land: репортаж із будмайданчика

Як змінилася прибудинкова територія та інфраструктура

Спочатку забудовник планував ЖК Lucky Land поділити на вісім житлових кварталів та один шкільний. Квартали мали будуватися по черзі та вводитися в експлуатацію за готовністю, потім територія кожного закривалася від автомобілів та сторонніх. Всередині кожного кварталу було запроєктовано дитячі та спортивні майданчики, зелені зони, на перших поверхах будинків — комерційні приміщення та приватні дитячі садки. У шкільному кварталі відкрилася б школа зі стадіоном. Для автомобілів був передбачений підземний паркінг на 356 місць та відкрита стоянка на 2500 автомобілів.

Нова концепція передбачає зменшення житлових кварталів із восьми до семи. Всередині кожного буде облаштовано ігровий та спортивний майданчик, а на спільній території з'явиться мотузковий парк, велодоріжки, сухий фонтан та бігові доріжки з комфортним прогумованим покриттям. Частину лісу, що прилягає до території комплексу, девелопер обіцяє упорядкувати, а також зробити тут зону для барбекю.

Школа відтепер розташовуватиметься не на задвірках комплексу, а стане його центротворчим об'єктом. Забудовник ухвалив рішення віддати будівлю КМДШ — приватному загальноосвітньому закладу, вартість навчання у якому становить приблизно 225 тис. грн на рік. У Lucky Land заплановано будівництво 6 дитячих садків, які розмістяться на перших поверхах будинків — так батькам не доведеться далеко водити дитину в садок, можна просто вибрати найближчий.

Перед архітекторами стояло завдання розвести транспортні та людські потоки, щоб вони не перетиналися. А також відокремити відвідувачів комерції від резидентів комплексу — при цьому не створювати недоступного «гетто». Для цього територію комплексу не закриватимуть, а у внутрішні двори кварталів зроблять доступ за електронним ключем. Так у магазин чи спортзал зможе зайти кожний бажаючий, а от потрапити у двір — лише мешканець комплексу. Також у двір не можна буде заїхати автомобілем — його потрібно буде залишати на підземному паркінгу чи наземній стоянці. Кількість машиномісць не змінилася.

Вгорі — стара візуалізація ЖК Lucky Land, внизу — оновлена

Що змінилося всередині

Щодо оформлення вхідних груп та місць загального користування, то їх залишили колишніми — група компаній DIM навряд чи може дозволити собі знизити високу планку, взяту ще в «Автографах». На перших поверхах секцій будуть облаштовані дизайнерські лобі зі стійкою ресепшену, зоною відпочинку, живими рослинами та панорамними вікнами від підлоги. У кожній секції передбачено встановлення двох ліфтів виробництва Mizui: пасажирський на 600 кг та вантажопасажирський на 1000 кг.

Візуалізація лобі у ЖК Lucky Land

Ми вже згадували вище, що кількість квартир також залишилася незмінною — 5183. Змінилося кілька моментів: по-перше, різна поверховість секцій дала можливість отримати максимальну кількість кутових квартир — відповідно безліч варіантів цікавих планувань. По-друге, з'явилося більше квартир з відкритими терасами — одні розмістяться на гострокутних виступах будівель, інші — на дахах секцій. Площі терас варіюються від 13 до 80 кв. м та продаються з коефіцієнтом 0,3.

Вгорі — початкова візуалізація ЖК Lucky Land, внизу — оновлена

Як зміниться цінова політика

Житловий комплекс Lucky Land отримав нове «обличчя», але на вартості нерухомості це, на радість інвесторів, не позначилося. З жовтня, коли наш кореспондент відвідав новобудову, квадратний метр житла у Lucky Land планово подорожчав приблизно на 1000 грн і становить від 35 000 грн. Так, у грудні 2021 року найдоступніший смарт у проєкті коштуватиме 1,3 млн грн у разі повної оплати.

Змінилися умови розтермінування — раніше його можна було оформити максимум на 5 років, зараз — на 7. Перший внесок становить від 30%, виплати — рівними платежами щомісяця.

Висновки

Житловий комплекс Lucky Land отримав не тільки нове «обличчя», але й нову ідеологію, сутність якої полягає в стислому слогані «Центр Києва змінює адресу». Звідси архітектурні алюзії зі столичним Хрещатиком та Майданом, а також ансамблева забудова, властива центру столиці. Група компаній DIM взяла курс на поліцентризм, за якого функції центру міста не зосереджені в одному місці, а розподілені між декількома локаціями. Що з цього вийде — покаже час, але вже зараз тішить, що столичні девелопери не просто будують і продають нерухомість, а дбають про якість міського середовища.

Подивитися аерообліт будмайданчика та прочитати відгуки інвесторів на проєкті можна на форумі ЖК Lucky Land.

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцініть статтю
0 голосів

Читайте також

Інвестиції у своє майбутнє з безпечним ЖК DELREY

Інвестиції у своє майбутнє з безпечним ЖК DELREY

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Поділіться вашою думкою
0 коментарів
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Детальніше