Подати оголошення

Оцінка законності ЖК CRYSTAL RESIDENCE: документи, факти, думка інвесторів

ЖК CRYSTAL RESIDENCE
ЖК CRYSTAL RESIDENCE
Оцінка законності ЖК CRYSTAL RESIDENCE: документи, факти, думка інвесторів
Вивчаємо основні документи ЖК CRYSTAL RESIDENCE та визначаємо законність зведення новобудови бізнес-класу у середмісті Києва.

Зміст

У вересні 2021 року у престижному столичному мікрорайоні Нова Забудова на вул. Жилянська, 26-28 триває будівництво ЖК CRYSTAL RESIDENCE. Влітку відділ продажу відзвітував, що будівельники вже працюють над зведенням горішніх поверхів

Проєкт стартував ще у 2016 році під назвою Crystal House. Це був один із об'єктів збанкрутілої компанії «Укрбуд». Фінансування здійснювалося шляхом залучення коштів фізичних і юридичних осіб через фонди, якими керувала ФК «Житло-Капітал». У липні 2020 року фінансова компанія вирішила припинити співпрацю із ТОВ «Інвестиційна компанія «Укрбуд Інвест» через зриви графіка робіт та залучити іншого забудовника. У серпні 2020 року за роботу взявся харківський девелопер «Строй Сіті Capital», що входить до групи компаній «Строй Сіті Development Group». Він провів ребрендинг проєкту, змінивши назву на Crystal Residence. Орієнтовний строк введення в експлуатацію ЖК CRYSTAL RESIDENCE припадає на II квартал 2022 року. Журналісти порталу Domik.ua з’ясували, чи має новий забудовник всі необхідні документи та дозволи, аби завершити цей житловий комплекс. 

Візуалізації житлового комплексу CRYSTAL RESIDENCE від забудовника «Строй Сіті Development Group»

Читайте також: Інтерв'ю з забудовником Crystal Residence: «Наша мета — якісно та в найстисліші терміни завершити цей проєкт

Експертиза законності будівництва

Учасники будівництва. Замовниками зведення житлового комплексу CRYSTAL RESIDENCE виступають за документами ТОВ «Строй Сіті Кепітал» та ТОВ «Будлегінвест». Щодо останнього в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань зазначено, що компанія зареєстрована 8 вересня 2004 року. Основний вид діяльності — зведення житлових і нежитлових будівель. Новим девелопером, як зазначалося, стала будівельна компанія «Строй Сіті Capital», що входить до групи компаній «Строй Сіті Development Group».

У портфелі забудовника є повністю завершені житлові комплекси «Віденський Дім», «Парковий квартал» та перша черга в IT park Manufactura у Харкові. Окрім ЖК CRYSTAL RESIDENCE, компанія продовжує працювати над об'єктами IT-Парк Manufactura, Urban City, Urban One SUMSKAYA, «Голосіївська Долина», Urban One Klochkivska, High Hills, Urban One Naukova, Dixie та ін. 

Генеральним підрядником будівництва, виступає ТОВ «БЕСТ ОФЕР ІНВЕСТМЕНТ». Електронна ліцензія видана у 2019 році. Нагадаємо, що від 2017 року ліцензії на будівельну діяльність стали безстроковими. 

Документи на землю. Житловий комплекс зводиться на двох земельних ділянках, кадастрові номери яких 8000000000:79:011:0002 (0,30 га) та 8000000000:79:011:0003 (0,28 га). Згідно із даними ДЗК, з рішенням Київміськради та даними реєстру речових прав на нерухоме майно, цільове призначення першої земельної ділянки — будівництво та обслуговування будівель громадської забудови для будівництва офісно-житлового комплексу. Цільове призначення другої земельної ділянки — для будівництва, експлуатації та обслуговування багатофункціонального комплексу.

Скриншот із Кадастрової карти України з інформацією про земельні ділянки, де будується ЖК CRYSTAL RESIDENCE

Згідно з Архітектурно-планувальним завданням, земля під майбутнім ЖК належить до зони житлової середньоповерхової забудови. У Містобудівному кадастрі Києва також зазначається, що функціональне призначення цієї землі за Генеральним планом міста — території житлової середньо- та малоповерхової забудови. Згідно із проєктом Генерального плану міста до 2025 року, ділянка знаходиться в зоні житлово-громадської забудови. Оскільки новобудову зводять в історичному ареалі, максимальна висота будівлі повинна бути скоригована відповідно до чинних містобудівних вимог. Ці документи слід запросити у відділі продажу під час візиту. 

Архітектурно-планувальне завдання
Скриншот публічного геопорталу МІАС ЗМД «Містобудівний кадастр Києва»

Власником земельної ділянки 8000000000:79:011:0003 є ТОВ «Будлегінвест». Власником земельної ділянки 8000000000:79:011:0002 згідно із документами значиться територіальна громада Києва в особі КМР. Користувачем, пояснює забудовник, був ТОВ «Лабораторія інформаційних систем і технологій», що має переважне право на поновлення договору оренди земельної ділянки. Термін договору оренди з правом передачі в суборенду закінчився 7 вересня 2019 року. Поряд з цим, кажуть у відділі продажу, документи на поновлення договору оренди земельної ділянки перебувають на розгляді в органах місцевого самоврядування. 

Скан-копія витягу з Держреєстру речових прав з інформацією про оренду земельних ділянок за адресою вул. Жилянська, 26-28

У серпні 2020 року ТОВ «Інвестиційна компанія «Укрбуд Інвест» звернулася до суду з позовною заявою про визнання неправомірними дій ФК «Житло-Капітал» щодо зміни забудовника та з метою забезпечення позову подала заяву про накладення арешту на земельні ділянки на вул. Жилянській, 26-28 та власне новобудову. Господарський суд у задоволенні заяви про забезпечення позову відмовив. У вересні 2020 року позовна заява ТОВ «Інвестиційна компанія «Укрбуд Інвест» була повернута без розгляду.

Згідно із даними Державного реєстру речових прав, земля, на якій ведеться будівництво, та сама споруда не знаходяться під арештом. На об'єкт незавершеного будівництва накладено іпотеку, яка є свого роду гарантією виконання договору між ТОВ ФК «Житло-Капітал» та ТОВ «Строй Сіті Кепітал».

Дозвільні документи на будівництво. Відповідно до чинного законодавства, дозволи старого зразка на будівництво вважаються чинними до закінчення будівництва. Дозвіл № 1678-Гл/С виданий 14 жовтня 2009 року. Кілька разів органами архітектурно-будівельного контролю реєструвалися зміни даних в дозволі на будівельні роботи за адресами вул. Жилянська 26 та 28, востаннє в серпні 2021 року. 

Скриншот сторінки Порталу Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва

Технічні умови на підключення до інженерних мереж. За словами співробітників відділу продажу, ознайомитися з ТУ на підключення до комунікацій можна під час особистого візиту. 

Договір інвестування. Схема залучення коштів інвесторів передбачена законом про інвестиційну діяльності — це участь у Фонді фінансування будівництва (ФФБ). Інвесторам ЖК CRYSTAL RESIDENCE пропонують підписати договір із ФК «Житло-Капітал». Після укладення договору про участь у ФФБ за довірителем закріплюється конкретний об'єкт на умовах, передбачених його правилами. У зразку вказані терміни повернення коштів інвестора в разі розірвання договору.

Індекс надійності новобудови

Фахівці пошуковика надійних новобудов Bild.ua оцінили ЖК CRYSTAL RESIDENCE у 173 бали із 220 можливих. Це середній Індекс надійності, отже, новобудові наданий помаранчевий щит. Щоб дізнатися подробиці, можна замовити експертний звіт ЖК CRYSTAL RESIDENCE

Про новобудову ЖК CRYSTAL RESIDENCE

Технічні характеристики. Згідно із проєктом, новобудова являтиме собою один чотирисекційний будинок змінної висотності — від 9-ти до 24-х поверхів. Зводять його за монолітно-каркасною технологією зі стінами із червоної цегли. Зовні споруду утеплять мінеральною ватою та оздоблять за технологією «вентильований фасад». Загалом тут буде 369 квартир. Передбачені планування площею від 49,3 до 243,23 кв. м. Зокрема є дво- та трирівневі варіанти. Забудовник також пропонує оселі із власними відкритими терасами, площа яких складає від 11 до 27 кв. м. Висота стель у кімнатах — 3 м. Квартири передаватимуться інвесторам із розпланованими перегородками, стяжкою та тинькуванням. У під'їздах відвідувачів зустрічатимуть дизайнерські лобі. 

Фото із будівельного майданчика ЖК CRYSTAL RESIDENCE станом на липень 2021 року 

Читайте також: Житловий комплекс Crystal Residence: огляд локації

Локація комплексу. У ЖК CRYSTAL RESIDENCE преміальне місцерозташування. Новобудову зводять у Голосіївському районі, на вул. Жилянська, 26-28. Це центр міста. Найближчий орієнтир — НСК «Олімпійський», до якого від новобудови близько 500 м. Серед знакових споруд слід окремо назвати Палац спорту, планетарій, Київський національний академічний театр оперети, багатофункціональний комплекс Gulliver та ТРЦ «Олімпійський». У пішій досяжності станції метро «Олімпійська», «Площа Льва Толстого» та «Палац спорту». За 10 хв неспішної прогулянки можна дістатися парку ім. Шевченка. Навколо чималий вибір магазинів, закладів харчування, відділень банків, медичних центрів, фітнес-клубів тощо. В межах 15 хв працює 8 муніципальних дитячих садків та з десяток загальноосвітніх закладів, а також кілька ВНЗ, серед яких Київський національний університет ім. Шевченка. 

Інфраструктура і прибудинкова територія. Секції новобудови розташують по периметру, таким чином у центрі з'явиться закритий двір, де облаштують зелені зони із ландшафтним дизайном. На 3-5-му поверхах передбачені місця загального користування, на 9-му — невеликий ландшафтний парк з територією для прогулянок, дитячим майданчиком, лаунж-зона с живими рослинами та арт-об’єктами. Забудовник обіцяє відкрити сигарний клуб, beauty space для жінок, ігрову кімнату та власний фітнес-клуб. Запроєктований дворівневий паркінг на 89 місць. У кожній секції працюватиме консьєрж-сервіс. Територія буде закритою для сторонніх та знаходитиметься під цілодобовим відеонаглядом. На першому поверсі передбачені комерційні приміщення, де згодом зустрічатимуть відвідувачів бутики та ресторани. 

Візуалізація внутрішнього двору ЖК CRYSTAL RESIDENCE

Мінімальні ціни на 31 серпня 2021 року

Тип нерухомості Площа, кв. м Вартість квадратного метра, грн Повна вартість квартири, грн
3-кімнатна Від 99,52  Від 52 000  Від 6,12 млн 
4-кімнатна (дворівнева) 153,14 61 500  9,42 млн 
5-кімнатна (дворівнева) Від 166,25 Від 53 000 Від 10,22 млн
6-кімнатна (дворівнева) 233,4 53 000 12,37 млн

За умови повної оплати інвесторам надається знижка до 8%. 

Планування трикімнатної квартири площею 99,52 кв. м у ЖК CRYSTAL RESIDENCE

Читайте також: Скільки коштує квартира в ЖК CRYSTAL RESIDENCE

Що пишуть на форумі

На форумі ЖК CRYSTAL RESIDENCE представники відділу продажу регулярно звітують про перебіг робіт, викладають фото та відео з будівельного майданчика. Інвестори не багатослівні. Останніми темами, які активно обговорювали, були зупинка будівництва у 2019-2020 рр., проблеми попереднього забудовника «Укрбуд» та ймовірність передачі проєкта компанії «Київміськбуд». Покупці непокоїлися, що новобудову не завершать. Після того, як у серпні 2020 року користувач під ніком Lightman1 опублікував новину про те, що добудовувати об'єкт буде харківська компанія «Строй Сіті», шквал постів зупинився. 

Висновки

Пункт перевірки Стан
Учасники будівництва

Замовники: ТОВ «Будлегінвест» та ТОВ «Строй Сіті Кепітал»

Генпідрядник: ТОВ «Бест Офер Інвестмент» 

Девелопер: БК «Строй Сіті Development Group»

Документи на землю Термін договору оренди земельної ділянки 8000000000:79:011:0002 закінчився 7 вересня 2019 року. Подані документи на його поновлення перебувають на розгляді в органах місцевого самоврядування. Право власності ТОВ «Будлегінвест» на земельну ділянку 8000000000:79:011:0003 підтверджується державним актом на право власності на земельну ділянку
Цільове призначення землі Для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови; для будівництва, експлуатації та обслуговування багатофункціонального комплексу; для будівництва офісно-житлового комплексу
Дозвіл на будівництво Дозвіл № 1678-Гл/С 14.10.2009
Форма інвестування Участь у Фонді фінансування будівництва

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцініть статтю
0 голосів

Читайте також

Інвестиції у своє майбутнє з безпечним ЖК DELREY

Інвестиції у своє майбутнє з безпечним ЖК DELREY

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Поділіться вашою думкою
0 коментарів
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Детальніше