Подати оголошення

Огляд цін на двокімнатні квартири економ- та комфорт-класу в Шевченківському районі Києва

Огляд цін на двокімнатні квартири економ- та комфорт-класу в Шевченківському районі Києва
Новобудови у наближених до ділового центру столиці масивах — Нивки, Лук’янівка, Сирець та Шулявка — рієлтори вважають перспективними для орендного бізнесу. Скільки по мінімуму у цих локаціях обійдеться двокімнатне планування — далі в огляді.

Портал Domik.ua з’ясував, скільки коштує у січні 2022 року двокімнатна квартира в Шевченківському районі Києва у новобудовах, що відповідають класам «комфорт» та «економ». В аналізі враховувалися лише пропозиції в об’єктах на етапі зведення. Здані та заморожені проєкти не розглядалися. 

Інформацію про наявні у продажу планування та актуальні ціни взято на пошуковику надійних новобудов Bild.ua. Сервіс збирає та аналізує дані про нові житлові комплекси України, зокрема з точки зору надійності проєкту для інвесторів первинного ринку нерухомості. Кожен об’єкт перевіряють за авторською методологією по чотирьох десятках параметрів, серед яких законність зведення, схема інвестування, відкритість забудовника, перебіг будівництва. За кожен пункт нараховують бали, їхня кількість визначає Індекс надійності. Цей параметр відображається в правому нижньому кутку картки новобудови, як сума набраних балів та щит певного кольору:

  • зелений — високий Індекс надійності (193-220 балів);
  • помаранчевий — середній Індекс надійності (149-192 бали);
  • червоний — низький Індекс надійності (148 балів і нижче).

За даними «Білд», в Шевченківському районі, лише один об’єкт який пропонує двокімнатні планування, заявлений, як проєкт економкласу. Це ЖК «Шевченківський квартал». У наявності двокімнатна квартира площею 64,15 кв. м. Коштує така 1,8 млн грн, тобто 28 тис. грн/кв. м. Проте об’єкт має низький Індекс надійності. Інформація про нього міститься на сайті Асоціації постраждалих інвесторів. Початково ЖК обіцяли здати у 2015 році. Наразі він досі не введений в експлуатацію. Дізнатися більше інформації можна на форумі ЖК «Шевченківський квартал».

Ще 8 новобудов із наявними у продажу двокімнатними квартирами позиціонуються як комфорт-клас. 

Двокімнатні квартири в новобудовах економкласу в Шевченківському районі

Житловий комплекс Мінімальна площа квартири, кв. м Мінімальна вартість кв. м, грн Мінімальна вартість квартири, грн Детальна інформація

Високий Індекс надійності

«Файна Таун» 

53,6

49 400

3,23 млн

Форум ЖК «Файна Таун»

«Кирилівський Гай» 

56,25

35 329

2,05 млн

Форум ЖК «Кирилівський Гай»

Symbol

75,65

31 000

2,35 млн

Форум ЖК Symbol

«Будинок на Вавілових» 

56,6

32 900

1,86 млн

Форум ЖК «Будинок на Вавілових»

LookyanSky

73,07

42 950

3,14 млн

Форум ЖК LookyanSky

Середній Індекс надійності

Happy House

64,76

40 750

2,64 млн

Форум ЖК Happy House

Низький Індекс надійності

«Сирецький парк 2» 

67,69

33 050

2,24 млн

Форум ЖК «Сирецький парк 2»

«Парк Хілс» («Молодіжна ініціатива»)

59,02

24 250

1,43 млн

Форум ЖК Park-Hills

Читайте також: Огляд цін на двокімнатні квартири бізнес- та преміумкласу в Голосіївському районі Києва

Забудовник bUd development обіцяє майбутнім власникам житла на горішніх поверхах ЖК Symbol гарні краєвиди: місто можна оглянути наче на долоні 

Читайте також: Огляд цін на однокімнатні квартири бізнес- і преміумкласу в Подільському районі Києва

Висновки

Станом на січень 2022 року в Шевченківському районі Києва двокімнатні квартири на первинному ринку пропонують в одному об’єкті класу «економ» та 8-ми класу «комфорт». Серед проєктів із високим Індексом надійності найменша ціна квадратного метра у ЖК Symbol — 31 тис. грн. Найдоступніша квартира площею 75,65 кв. м там обійдеться 2,35 млн грн. У ЖК «Будинок на Вавілових» ціни на двокімнатні планування стартують від 32 900 грн/кв. м, проте є більш компактні варіанти. Так житло площею 56,6 кв. м коштує 1,86 млн грн. 

Із дев’яти новобудов три отримали низькі Індекси надійності. Тож перш, ніж вкласти гроші у проєкт, що продовжує будуватися, варто поцікавитися законністю будівництва та історією компанії. Зробити ретельний аналіз допомагають рієлтори, юристи та профільні сервіси. На «Білдконтроль» можна замовити детальний звіт про будь-яку новобудову, куди входить також роз’яснення суперечливих та проблемних моментів фахівцями, а також поради юриста щодо інвестиційної угоди (приклад за посиланням).

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2022

Оцініть статтю
0 голосів

Читайте також

Демонтаж металоконструкцій у Києві та області

Демонтаж металоконструкцій у Києві та області

1
Переїзд у нову квартиру: найнеобхідніші меблі та предмети інтер'єру

Переїзд у нову квартиру: найнеобхідніші меблі та предмети інтер'єру

1
Як продати квартиру без посередників за 48 годин?

Як продати квартиру без посередників за 48 годин?

Поділіться вашою думкою
0 коментарів
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Детальніше