Подати оголошення

Повний огляд поліфункціонального району «Новий Поділ» в інфографіках

ЖК Новый Подол
ЖК Новый Подол
Повний огляд поліфункціонального району «Новий Поділ» в інфографіках
Замість складів та СТО на березі Київської гавані з'являться 7 кварталів, кілометрова набережна та пляж. Domik розбирався, як забудовники збираються поєднати архітектурні традиції та богемну атмосферу Подолу, сучасну урбаністику і спадщину промзони.

Зміст

Ще у 2018 році стало відомо  про заплановану реновацію територій Київського річкового порту. Наприкінці липня 2021 року Perfect Group  та Riverside Development повідомили про старт продажу апартаментів першої черги будівництва. На місці промислової зони вздовж вул. Набережно-Хрещатицької та Набережно-Лугової у Подільському районі Києва зведуть сучасний поліфункціональний район «Новий Поділ».Тож журналісти порталу Domik.ua з’ясували, у чому унікальність новобудови та скільки обійдеться нерухомість в осередку культурного життя столиці. 

Візуалізація багатофункціонального комплексу «Новий Поділ»

Технічні характеристики будинків «Нового Подолу» 

Площа забудови складе 10,1 га. Вздовж набережної планують звести 7 кварталів, загалом тут заплановано 15 будинків висотою  від 5 до 12 поверхів, в середньому 8-9. Площа житлової нерухомості становитиме 115,5, а офісної та комерційної — 91,8 тис. кв. м. 

Всі будинки споруджують із використанням монолітно-каркасної технології. Це зокрема дозволяє робити перепланування апартаментів на будь-якому етапі, як у процесі зведення, так і після завершення. Також серед переваг довговічність і сейсмостійкість конструкцій. Зовнішні стіни закладаються повнотілою керамічною цеглою 1NF М100. Вона має волого- та морозостійкі якості. Маркування «М100» вказує на міцність матеріалу: 1 кв. см цегли витримує навантаження до 100 кг. Для оздоблення зовнішніх стін обрані вентильовані фасади з мінераловатним утеплювачем. 

Щодо архітектурного рішення, дизайнери обрали сучасний стиль лофт. Світла біло-сіра кольорова гама, панорамне скління та високі стелі (3-3,3 м) візуально нададуть конструкціям повітряності. Власникам деяких апартаментів та офісів пощастить із видами на набережну. Незважаючи на значну площу скління, забудовник обіцяє взимку теплі оселі, чому сприятимуть світлопрозорі віконні конструкції з алюмінієвого профілю та енергозберігаючих склопакетів. Всі комунікації тут будуть централізованими. Окрім того, заплановані котли для догрівання води. 

Першу чергу, що включає два будинки з апартаментами та одне офісне приміщення, планують здати у IV кварталі 2023 року.

Розташування та інфраструктура 

Офіційна адреса будмайданчика — вул. Набережно-Хрещатицька, 14. Поділ — це симбіоз індустріальної зони, історичного та культурного центру міста, осередку освіти та ділового життя. Це одна із найстародавніших місцевостей Києва. Тож інфраструктура тут доволі усталена і розвинена. 

Фото з Інтернету. Вул. Набережно-Хрещатицька, 14 до початку будівництва

Для власників апартаментів в останній черзі будівництва буде швидше дійти до станції метро «Тараса Шевченка» — 450 м. Найближча станція для резидентів перших будинків — «Контрактова площа». До неї 850 м, тобто 10-15 хв пішої ходи. Від Контрактової площі до вул. Набережно-Хрещатицької можна також проїхати кілька зупинок автобусами № 53, 62 та 115. 

На Подолі розташований один із найдавніших освітніх закладів країни — 400-літній Національний університет «Києво-Могилянська академія». Корпуси університетського містечка простягаються від Контрактової площі до вул. Набережно-Хрещатицька. Загалом у ВНЗ навчають студентів на 6-ти факультетах і 35-ти кафедрах. 

Для дошкільнят у радіусі кілометра від новобудови працюють комунальні садки № 162, 120 та 676 «Сонечко», який приймає дітлахів із порушенням мови, а також навчально-виховний комплекс, школа-садок «Поділля». Є в околиці вибір і приватних центрів для малюків, серед найближчих BabyNest Podil, «Фрёбель», «Кузя». Для школярів у пішій досяжності розташовані гімназії № 107 «Введенська» та № 19 «Межигірська», школа № 10, а також спеціалізовані № 17 з поглибленим вивченням математики та № 124, де особливу увагу приділяють інформаційним технологіям. Серед комерційних закладів IT STEP SCHOOL — частина сім'ї комп'ютерної академії ШАГ, «Майбутні» та численні курси з іноземних мов, саморозвитку тощо. Вдосталь в околицях і спортивних гуртків. Зокрема є «Спорт-Лайф», GoFit, школа плавання Podolskiy Swiming Team, «Корти на Подолі» тощо. Окремо слід виділити Будинок дитячої творчості Подільського району — багатопрофільний заклад, де працюють різноманітні вокальні та танцювальні гуртки, художні та театральні студії. 

Не залишаться мешканці й без медичної допомоги. Поряд приймають пацієнтів амбулаторії № 1, 2 та 6, філія № 3 Дитячої лікарні, філія № 1, КНП «КДЦ» Подільського району, Клінічна лікарня № 15 та кілька десятків приватних центрів і стоматологій. 

На Подолі знаходяться такі великі бізнес-центри як ILLINSKY, Astarta, «Доміно», Podil Plaza. Єдине чого поки бракує, так це великих торговельних майданчиків. Найбільший ТЦ «Шоколад» розташований біля станції метро «Тараса Шевченка». У радіусі 1,5 км є два «Сільпо», кілька «АТБ Маркетів», «ЕКО маркет» та з десяток продуктових крамниць. А усього в 15 хв пішої ходи від майбутнього мікрорайону знаходиться один із найстаріших продуктових ринків столиці — «Житній ринок». Чого точно вистачає — це закладів харчування: кав'ярні, кафе та ресторани тут на будь-який смак та гаманець. 

Чи не найбільша особливість місцевості — це архітектура та історія. Центр Подолу — велика Контрактова площа. Близько 1,5 км треба пройти до Андріївського узвозу, з його пам’ятниками, музеями і галереями, виставками-продажу живопису просто неба та атмосферними кав'ярнями. Резиденти «Нового Подолу» зможуть, наприклад, прогулятися до музеїв Чорнобиля, Гетьманства, Фото Ілюзій. Або помилуватися краєвидами та архітектурою масиву з колеса огляду. Є можливість подивитися нову стрічку у легендарному кінотеатрі «Жовтень» і виставу у Київському муніципальному академічному театрі опери і балету для дітей та юнацтва.

Крім того, стати центром тяжіння для всіх киян та гостей столиці має і власна інфраструктура самого мікрорайону «Новий Поділ». Концепція проєкту — mixed-use. Тобто комплекс поєднає зони для життя, роботи, навчання, шопінгу, спорту, релаксу та культурного дозвілля. Для маленьких мешканців відкриють два дитячі садки та школу. Освітні заклади, кажуть у відділі продажу, будуть приватними. По всьому району знаходитимуться коворкінги, сервісні центри, магазини, ресторани та офіси. В окремій будівлі з'явиться Культурний центр, де проходитимуть різні культурні події, працюватимуть гуртки для дітей та дорослих. Ще забудовники планують облаштувати концертний простір просто неба. А вздовж Набережно-Лугової передбачений прогулянковий бульвар із зеленими насадженнями. 

Проєктувальники враховували провідний досвід Амстердама, Стокгольма, Копенгагена та інших європейських міст, розташованих біля води. Один із головних акцентів зробили на облаштування набережної. Її довжина складе кілометр, ширина — 30 м. Вздовж берегової лінії висадять різні лугові трави, кущі та дерева. Зроблять спуск до води у вигляді амфітеатру. На території прокладуть бігові доріжки, встановлять два тенісні корти, будуть баскетбольний майданчик і футбольне поле. Також на набережній знаходитиметься єдиний у центрі Києва міський пляж. Тут побудують причали для яхт, станції з човнами та байдарками. За задумом архітектора Гріші Зотова, проєкт збереже індустріальну ідентичність. Символами набережної стануть два відреставрованих портових крани. Все зазначене вище залишиться відкритим для мешканців міста та туристів. 

А ось двори будинків закриють для сторонніх. Доступ буде лише за перепустками. Там облаштують зелені зони та місця для відпочинку. У будівлях заплановані експлуатовані покрівлі та тераси, де серед іншого будуть зелені острівки із деревами. Заборонять в'їзд в середину кварталів і машинам. Для автовласників передбачені наземні стоянки та підземні паркінги з системою «паркінг-шеринг», що у перекладі з англійської означає «паркувальний обмін». Це система орендної плати за стоянку. Власник паркомісця зможе надавати його іншим водіям у користування, отримуючи за послугу гроші. Розрахунок надходитиме онлайн за допомогою мобільного додатку. Система також дозволить знаходити через смартфон вільні місця. Загальне число паркомісць у мікрорайоні має скласти 3,5 тис. Для безпеки паркінгу, будинків та території передбачена система відеонагляду. 

Справедливості заради треба сказати і про мінуси локації. Вул. Набережно-Хрещатицька досить завантажена в години пік. У перспективі на цій ділянці пройде Подільсько-Воскресенський мостовий перехід, по якому пустять в тому числі залізничний транспорт.

Апартаменти в будинках «Нового Подолу»: планування та актуальні ціни від забудовника

Забудовники отримали дозволи на реконструкцію майнового комплексу під багатофункціональний комплекс. Цільове призначення земельних ділянок — для будівництва та обслуговування будівель громадської забудови та ринкової інфраструктури. Тому житлові площі у районі «Новий Поділ» реалізуються як апартаменти. Загалом їх буде 1,5 тис. Продаж стартував наприкінці липня 2021 року. Перша черга представлена офісним об’єктом та двома будинками із апартаментами, в яких запроєктовані 98 планувань. Площа варіюється від студій 33 кв. м до просторих шестикімнатних помешкань 282 кв. м. Є дво- та навіть трирівневі варіанти з виходом на власну терасу. Кімнати правильної форми, практично у всіх апартаментах є ніші для систем зберігання, гардеробні чи комори. 

Приклад розташування апартаментів на поверсі в одному із будинків мікрорайону «Новий Поділ» 

Ціни стартують від 58 558 грн/кв. м. Студії у першій черзі вже розкупили, кажуть у відділі продажу. Станом на жовтень 2021 року найдоступніша пропозиція — це однокімнатна квартира площею 57,92 кв. м, яка обійдеться у 3,91 млн грн. 

Вид нерухомості Площа, кв. м Вартість, кв. м, грн Вартість квартири, грн
1-кімнатні Від 57,92 Від 67 499 Від 3,91 млн
2-кімнатні Від 75,94 Від 69 724 Від 5,29 млн
3-кімнатні Від 97,82 Від 59 525 Від 5,87 млн
Приклад однокімнатного планування площею 56,79 кв. м у мікрорайоні «Новий Поділ» 
Приклад трирівневої шестикімнатної квартири площею 281,31 кв. м із виходом на власну терасу у мікрорайоні «Новий Поділ» 

Варіанти оздоблення житла

Для внутрішніх стін використовуватиметься армована кладка завтовшки 250 мм з керамічного блоку, а для міжкімнатних перегородок — керамоблок у 100 мм. Апартаменти здаються інвесторам без оздоблення. Забудовник обмежується чистовою стяжкою підлоги. Буде встановлено радіатори з терморегуляторами, вхідні протипожежні двері та комплект поквартирних приладів обліку на воду, електроенергію та тепло. На вікнах передбачені світлопрозорі віконні конструкції з алюмінієвого профілю та енергозберігаючі склопакети. Необхідні мережі (електрику та воду) заведуть у квартиру. Далі власнику доведеться робити всі ремонтні роботи самостійно. 

Умови придбання 

Відділ продажу знаходиться за адресою вул. Набережно-Рибальська, 3. Можна стати інвестором нерухомості в мікрорайоні «Новий Поділ», сплативши одразу 100% вартості і, в такому разі, отримати індивідуальну знижку. Забудовник також дозволяє придбати апартаменти на виплат до введення будинку в експлуатацію під 7,9% річних. Необхідно буде внести від 30% суми. Перші 6 міс. передбачений пільговий період без здорожчання. 

Що пишуть на форумі 

На форумі району «Новий Поділ» інвестори захоплюються задумами архітекторів та локацією. «Сам проєкт хороший, концепція чудова…. Малоповерхова красива забудова. Набридли різнокольорові свічечки», — пише форумчанин під ніком ROP. «Проєкт гарний, район хороший, тішить звільнення Києва від незрозумілих заводів у красивих місцях. Давно пора», — говорить користувач під ніком Богданова. Занепокоєння викликають завантаженість прилеглих магістралей та майбутніх мостів, а також цільове призначення земельних ділянок. 

Індекс надійності новобудови

На пошуковику надійних новобудов Bild.ua багатофункціональний комплекс «Новий Поділ» набрав 190 балів із 216 можливих. Така висока оцінка для даного типу забудови, означає, що проєкт належить до надійних і рекомендованих для інвестицій.

Переваги та недоліки новобудови

Підсумовуючи наведені вище дані та цифри, до переліку плюсів поліфункціонального району «Новий Поділ» можна віднести такі пункти: 

  • розвинена інфраструктура Подолу;
  • концепція mixed-use, що передбачає наявність всього необхідного для життя, роботи та дозвілля;
  • широкий вибір зон для релаксу: вихід на пляж, прогулянковий бульвар, спортивні зони, човнова станція, причал для яхт тощо;
  • мікрорайон має стати осередком культурного життя завдяки Культурному центру, концертній зоні та артоб'єктам;
  • двори без машин та система «паркінг-шеринг»;
  • цікаві архітектурні рішення проєкту;
  • зручні планування житлової нерухомості та широкий вибір варіантів апартаментів;
  • наявність терас у деяких плануваннях;
  • краєвиди на Дніпро.

Серед моментів, про якІ можна подискутувати, такі:

  • цільове призначення земельних ділянок не передбачає будівництва житлових будинків, тому нерухомість реалізують як апартаменти та офіси;
  • наближеність до пожвавлених автодоріг та промзони;
  • розташування поряд із двома мостами у перспективі;
  • невеликий вибір громадського транспорту, що курсує вздовж вул. Набережно-Хрещатицької;
  • зависока ціна для старту продажу.

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцініть статтю
0 голосів

Читайте також

Інвестиції у своє майбутнє з безпечним ЖК DELREY

Інвестиції у своє майбутнє з безпечним ЖК DELREY

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Поділіться вашою думкою
0 коментарів
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Детальніше