Подати оголошення

Як будують житловий комплекс Dibrova Park та які перспективи розвитку району

ЖК Dibrova Park
ЖК Dibrova Park
Як будують житловий комплекс Dibrova Park та які перспективи розвитку району
Катерина Голубенко відвідала житловий комплекс Dibrova Park, щоб з'ясувати секрет його популярності та на власні очі побачити, як на колишній околиці міста з'являється новий сучасний мікрорайон.

Зміст

Кілька тижнів тому, в травні 2021 року, в житловому комплексі Dibrova Park стартував продаж квартир у п'ятому будинку. До відділу продажу моментально вишикувалася довжелезна черга потенційних інвесторів, і квартири почали розходитись, як гарячі пиріжки. Я вирішила з'ясувати, що є причиною такого успіху та особисто відвідати будмайданчик ЖК Dibrova Park. Як просуваються роботи зі зведення комплексу, коли почнеться продаж квартир у наступному будинку та які зміни чекають на мікрорайон у найближчому майбутньому — про все це розповідаю читачам порталу Domik.ua.

Так виглядає третій будинок ЖК «Діброва Парк» в травні 2021 року

Як дістатися до новобудови

Житловий комплекс Dibrova Park зводиться в Подільському районі столиці, в мікрорайоні Виноградар. Новобудова розташована на ділянці землі площею 13 га в умовному квадраті між вулицями Виговського, Північно-Сирецькою, Межовою та Полковою. Поруч знаходяться одразу чотири зупинки громадського транспорту. Тут курсує 32-й автобус до метро «Нивки», 5-й тролейбус до площі Льва Толстого, а також три маршрутки — до Оболоні, центру міста та Нивок.

На автівці звідси теж легко виїхати до центру столиці: з Північно-Сирецької є поворот на вулицю Щербаківського, а вона в свою чергу впирається в проспект Перемоги. «Легко» — це я, звісно, маю на увазі навігацію, а ось щодо заторів є певні побоювання. Вулиці тут вузенькі, машин багато, а із заселенням Dibrova Park, вочевидь, стане ще більше.

До найближчого метро «Сирець» звідси близько 2,5 км, але долати цю відстань доведеться пішки — з транспорту до Сирця нічого не їздить. Однак незабаром на території Dibrova Park з'явиться власна станція метро — про це я розповім трохи згодом.

Перше враження про ЖК Dibrova Park

З огляду на те, що основна забудова мікрорайону — це головним чином старенькі хрущовки, приватні будинки та промислові підприємства, багатоповерхівки «Діброви» добре помітні ще здалеку. Похмурими бетонними велетнями вони нависають над вулицею, справляючи поки що не дуже позитивне враження. Сподіваюся, коли будинки будуть завершені та пофарбовані в різні кольори, їх зовнішній вигляд стане більш приємним. 

Так, за проєктом, виглядатимуть будинки ЖК «Діброва Парк» 

Натомість порадувала локація: завдяки сусідству з великим парком, тут панує майже заміська тиша, легко дихається, чутно пташиний спів. Думаю, подібне розташування для багатьох стало (або стане) визначальним фактором при виборі новобудови. 

Багатоповерхові будинки житлового комплексу «Діброва Парк» видно здалеку

Інформація про новобудову

Dibrova Park — це житловий комплекс комфорт-класу, зведення якого девелопер IB Alliance почав у 2019 році. Новобудова складається з десяти двохсекційних будинків висотою 23 та 26 поверхів. Ці будинки-«книжки» будуть розташовані відносно один одного таким чином, щоб вікна квартир виходили на внутрішній двір та на парк, а не на сусідні будинки. Розробкою архітектурного проєкту житлового комплексу «Діброва Парк» займалося бюро KYB Architects.

Опалення в новобудові буде автономним: на території комплексу планується зведення власної котельні. Всі інші комунікації — загальноміські. 

Окрему увагу забудовник приділив створенню власної інфраструктури ЖК Dibrova Park. На території комплексу буде збудовано два торговельних центри, чотири багаторівневих паркінги, дитячі та спортивні майданчики. На перших поверхах будинків розмістяться комерційні приміщення. Також у дворі «Діброви» облаштують паркову зону з місцями для відпочинку та затишними алеями. 

Й додам трохи цифр — для усвідомлення масштабу, так би мовити. Загальна площа забудови дорівнює 35 592 кв. м. На території розміститься 10 будинків, кожен з яких складається з двох секцій. Також тут заплановано будівництво двох торговельно-розважальних центрів та чотирьох паркінгів. Кількість машиномісць на наземних паркінгах складає 1300, площа паркінгів — 27 775 кв. м. 

Вводити в експлуатацію перші чотири будинки девелопер планує в І кварталі 2022 року, п'ятий будинок — в І кварталі 2023-го. 

ЖК «Діброва Парк» складатиметься з десяти двосекційних будинків на 23 та 26 поверхів

Читайте також: Огляд ЖК «Діброва Парк» від забудовника IB Alliance

Відділ продажу Dibrova Park: ціни, спецпропозиції, умови розтермінування

Потрапити до відділу продажу житлового комплексу «Діброва» легко та складно одночасно. Легко, бо розташований він біля дороги, в 70 м від зупинки «Завод Квазар». Складно — бо потрапити на консультацію, не вистоявши чергу, майже неможливо.

— Зараз всі менеджери зайняті, — каже мені охоронець, зустрічаючи біля дверей. — Почекайте, будь ласка. Я запрошу вас, коли хтось звільниться.

— І часто у вас черги? — цікавлюсь я.

— Це не черга навіть, — посміхається чоловік. — На відкритті відділу продажу в грудні була величезна черга, люди по три години стояли. І коли відкривається продаж нового будинку, тут аншлаг. А сьогодні ще нічого, нормально. 

Забігаючи трохи наперед, скажу, що наступного дня після мого візиту в ЖК Dibrova Park відкрився продаж всіх квартир в п'ятому будинку. Тому, щоб не вводити читачів в оману, я буду розповідати про ціни та наявність квартир вже з урахуванням цих нових даних.

Відділ продажу ЖК «Діброва Пак» знаходиться біля дороги та в двох хвилинах від зупинки, тому проґавити його складно

Так, наприкінці травня в житловому комплексі Dibrova Park продаються квартири в четвертому та п'ятому будинках. Відкриття шостого планується приблизно на вересень, але поки що це неофіційна інформація. Всю інформацію про наявність, вартість та площі доступних для продажу квартир я виклала у вигляді таблиці. 

Тип нерухомості 

Площа

Вартість квадратного метра

Вартість квартири

Кількість планувань

Четвертий будинок (І квартал 2022 року)

2-кімнатні

79,71 кв. м 

Від 25 200 грн

Від 2,01 млн грн

1

3-кімнатні

170,33 кв. м

Від 21 500 грн

Від 3,66 млн грн

1

П'ятий будинок (І квартал 2023 року)

1-кімнатні

Від 43 до 55 кв. м

Від 28 000 грн

Від 1,37 млн грн

5

2-кімнатні

Від 61 до 84 кв. м

Від 23 000 грн

Від 1,7 млн грн

12

3-кімнатні

Від 89 до 95 кв. м

Від 24 000 грн

Від 1,96 млн грн

5

Дворівневі

Від 102 до 171

Від 23 000 грн

від 2,19 млн грн

8

Як в більшості новобудов, у «Діброві» вигідніше за все купувати житло зі 100-відсотковою оплатою. За цих умов забудовник надає знижку 10%. Ті, хто не має повної суми, можуть оформити розтермінування. Треба лише зробити перший внесок від 30%, а залишок виплачувати щомісяця рівними частинами. На однокімнатні квартири розтермінування надається до 30 квітня 2023 року, на квартири з двома та більше кімнатами — до 30 квітня 2023 року. Залишок фіксується в доларах та виплачується за актуальним курсом Нацбанку.

У відділі продажу «Діброва Парк» є величезний та дуже деталізований макет новобудови, який можна розглядати годинами

Читайте також: Переваги житлового комплексу «Діброва Парк»

Як будується ЖК Dibrova Park

Житловий комплекс «Діброва» зводиться за монолітно-каркасною технологією. Це означає, що всі несучі конструкції є залізобетонними, зовнішні стіни викладаються газоблоком, міжквартирні — червоною цеглою. Фасади утеплюють базальтовими плитами завтовшки 150 мм. Потім їх будуть тинькувати в різні кольори за технологією «мокрий фасад». Щоби будинки зберегли зовнішню охайність, на фасадах повісять кошики для кондиціонерів. 

Зовнішні стіни в «Діброві» викладені з газоблоку, міжквартирні — з червоної цегли

Зранку робочого дня на будмайданчику «Діброви» кипить робота. На територію раз у раз заїжджають бетономішалки та вантажівки, на фасадних підйомниках працює одночасно кілька людей, над головами пролітають стріли підйомних кранів. Я питаю у свого супроводжуючого, скільки приблизно людей одночасно знаходиться на майданчику. «Близько ста», — відповідає він.

Перші три будинки знаходяться приблизно на однаковому етапі будівельних робіт. В них практично завершені роботи з облаштування покрівлі, мурування стін та перегородок, встановлення віконних блоків. Більшість вікон в новобудові є панорамними, склять їх двокамерними склопакетами в п’ятикамерних профілях. На перших поверхах — там, де запланована комерція — профіль буде з алюмінію, в квартирах — з металопластику.

В четвертому будинку фахівці закінчили каркаси, вивели мурування стін та перегородок на завершальний етап. Зараз тут ведуться роботи з облаштування покрівлі, віконних блоків, інженерних систем. У п'ятому та шостому будинках триває зведення каркасу на рівні 11-го поверху.

Одночасно із зовнішніми роботами — утепленням та склінням — у житловому комплексі ведуться внутрішні оздоблювальні роботи. Змонтовано вже більшу частину ліфтів: розвозити мешканців по поверхах будуть 2 чи 3 ліфти (в залежності від секції) марки OTIS.

Квартири будуть передаватися інвесторам без ремонту, тож робітники зроблять стяжку на підлогах, в санвузлах — гідроізоляцію, підведуть електрику до розподільного щитка, встановлять металеві вхідні двері та радіатори тепла. Всі лічильники будуть змонтовані в спеціальних нішах в місцях загального користування. 

У п'ятому та шостому будинках «Діброви» будівельники зводять каркас на рівні 11-го поверху

Окрім зведення власне будинків, на ділянці ведуться роботи з облаштування комерційних та інших приміщень. Біля першого будинку почали забивати палі майбутнього багаторівневого паркінгу. Поруч із ним в майбутньому розміститься велика паркова зона з велодоріжками, дитячими та спортивними майданчиками. Прибудинкову територію почнуть приводити до ладу вже в цьому році. 

Вище я вже згадувала, що поруч із Dibrova Park будується станція метро «Мостицька». Вихід із підземки буде розташований збоку від ЖК. Це не перебільшення — паркан новобудови впритул прилягає до паркана «Київметробуду», й мешканці житлового комплексу будуть добиратися до метро від двох до десяти хвилин. А там чотири зупинки — і ти вже в центрі.

Поруч із другим будинком «Діброви» буде вихід до станції метро «Мостицька» — там, де зараз встановлено зелену бурову установку 

Внутрішня інфраструктура

Коротко я вже розповідала про те, що буде знаходитись на прибудинковій території Dibrova Park. Тепер зупинимось на цьому докладніше. Отже, «Діброва» спроєктована так, щоб все необхідне для комфортного життя її резидентів було в межах 10-15-хвилинної прогулянки від будинку. В цьому є невеликий мінус: щоби всі бажаючі могли потрапити в торговельні приміщення, територію комплексу зроблять відкритою. Але плюсів, безумовно, більше.

Так, на прибудинковій території «Діброва Парк» забудовник зведе два торговельних центри загальною площею 10 520 кв. м. З часом тут відкриються магазини, кафе та офіси. Щоб відвідувачі ТЦ не заходили у внутрішні двори новобудови, проєктувальники завбачливо розмістили їх із зовнішнього боку кварталу.

Також буде облаштовано чотири наземних багаторівневих паркінги на 1300 машино-місць. Додаткові паркувальні місця передбачені по периметру будинків і біля торговельних центрів. На кожній стоянці буде фізична охорона, відеоспостереження та зарядні станції для електрокарів.

Мешканці новобудови «Діброва Парк» зможуть проводити дозвілля і заняття спортом, не виходячи за межі комплексу — тут будуть розміщені дитячі майданчики (загальною площею 7185 кв. м), спортивні зони для гри в футбол та баскетбол (2363 кв. м), а також 1200 м велодоріжок. Крім того, забудовник обіцяє розбити парк на території 3,2 га.

Скоро тут будуть квітучі клумби, зелені газони та прогулянкові доріжки

Читайте також: Зони відпочинку в сучасних новобудовах: розглядаємо на прикладі ЖК «Діброва Парк»

Найближча інфраструктура

Головна перевага локації — Сирецький гай, що знаходиться в 100 м від «Діброви». Це одна з наймасштабніших паркових зон столиці площею 194 га. Тут легко дихається, співають птахи, по гілках дерев стрибають білки. Відмінне місце для ранкових пробіжок та прогулянок з дітлахами чи домашніми улюбленцями. Але треба бути обережними: гай настільки великий, що в ньому, як в справжньому лісі, можна заблукати. 

Що стосується соціально-побутової інфраструктури, то в радіусі кілометра від місця зведення «Діброви» розташовані дитячі садки № 104, 386, 482, загальноосвітня школа № 45 і школа-інтернат № 19 санаторного типу. У 500 м від місця будівництва житлового комплексу знаходяться дві державні медичні установи — амбулаторія сімейної медицини № 2 Подільського району та Київська клінічна обласна лікарня № 2.

З торговельною інфраструктурою в мікрорайоні справи йдуть гірше: в радіусі півкілометра — мережеві супермаркети «Наш Край», «АТБ» і «Новус». Для тих, хто полюбляє прогулятися пішки — торговельно-розважальний центр Retroville, що відкрився в 2020 році. Взагалі власники позиціонують його як лайфстайл-центр: на 119 тис. кв. м працюють спортивний клуб Sport Life, кінотеатр з 8 екранами, до сотні магазинів та парковка на 3245 місць.

У 100 м від «Діброви» розташований парк площею 194 га — зелений та тінистий Сирецький гай

Як зміниться мікрорайон: плани та перспективи

Але тим, хто придивляється до купівлі квартири в ЖК Dibrova Park, я раджу не особливо орієнтуватися на те, як виглядає локація в 2021 році. Тому що тут плануються грандіозні перетворення. У 2013 році Київрадою було затверджено детальний план території між проспектом Правди, вулицями Межова, Газопровідна та Північно-Сирецька. На колишніх землях агрокомбінату площею 335,7 га влада запланувала будівництво 20 мікрорайонів із високим рівнем озеленення та благоустрою, зокрема:

  • 14 житлових мікрорайонів («Варшавський мікрорайон» та «Діброва Парк» серед них);
  • 2 навчальних мікрорайони;
  • 1 торговельно-розважальний (ТРЦ Retroville);
  • 3 комунально-складської, промислової та громадської забудови.

Будівництво нових станцій метрополітену теж передбачено детальним планом: крім «Мостицької», в найближчі роки планується відкриття ще двох станцій — «Виноградар» і «Маршала Гречка». Будуть розширені вулиці Межова й Полкова, до нових зупинок продовжать проїзди автобусів і тролейбусів.

У майбутньому тут також з'явиться доросла та дитяча поліклініки, медичний центр і оздоровчий комплекс. В одному з мікрорайонів буде зведено ціле шкільне містечко: тут відкриються дві загальноосвітні школи та одна спортивна на 1500 місць кожна, стадіон, басейн та дитяча академія мистецтв. Крім того, в мікрорайоні будуть побудовані міжнародна школа на 600 місць і шкільний клуб, прилеглий до великої паркової зони.

Загалом, місце це дуже перспективне. Головне, щоби міська влада та забудовники слідували затвердженому плану, а не почали просто хаотично забудовувати локацію.

Проєктний план забудови колишніх земель агрокомбінату «Пуща-Водиця» 

Індекс надійності новобудови

Фахівці пошуковика надійних новобудов Bild.ua надали житловому комплексу Dibrova Park 196 балів. Це висока оцінка, що свідчить про наявність всіх необхідних дозвільних документів, хорошу репутацію девелопера та відсутність в його портфелі проблемних об'єктів. 

Висновки

Підсумовуючи побачене, можу виділити наступні моменти, які мені сподобалися:

  • цікавий проєкт, автори якого заморочились та передбачили не просто зведення десятка будинків, а створення всієї необхідної інфраструктури на території;
  • активні темпи будівництва: думаю, місцеві інвестори не зіткнуться з перенесенням термінів здачі;
  • великий парк у двох хвилинах пішки;
  • відкриття наприкінці поточного року станції метро, вихід з якої буде розташований у дворі житлового комплексу;
  • перспективи локації, яка у разі дотримання плану перетвориться на комфортний житловий масив;
  • прийнятна ціна квадратного метра.

Перелік недоліків я теж, звичайно, назбирала:

  • вузенькі вулиці, які у разі зростаючого трафіку загрожують району заторами;
  • до появи власної інфраструктури мешканцям «Діброви» доведеться або задовольнятися сусідніми мінімаркетами, або пішки ходити в ТРЦ «Ретровіль»;
  • нових садків та шкіл теж доведеться почекати, а існуючі малоймовірно що справляться з підвищеним навантаженням;
  • черги у відділі продажу — можливо, забудовнику слід замислитися про збільшення штату менеджерів? Якщо це не своєрідний рекламний хід, звісно.

Катерина Голубенко

© domik.ua, 2021

Оцініть статтю
0 голосів

Читайте також

Інвестиції у своє майбутнє з безпечним ЖК DELREY

Інвестиції у своє майбутнє з безпечним ЖК DELREY

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Поділіться вашою думкою
0 коментарів
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Детальніше
+34624407828xxxx