Подати оголошення

Як будують ЖК Lucky Land: репортаж з будмайданчика

ЖК Lucky Land
ЖК Lucky Land
Як будують ЖК Lucky Land: репортаж з будмайданчика
Катерина Голубенко побувала на будівельному майданчику Lucky Land, зайшла в практично готові квартири та з'ясувала, яке майбутнє чекає на локацію.

Зміст

Два роки тому, в листопаді 2019-го, стартував продаж в новому проєкті від групи компаній DIMжитловому комплексі Lucky Land. Його тоді несподівано для всіх почали будувати на ділянці, де мав розташовуватися інший житловий комплекс — LaLaLand. Я їздила до відділу продажу з метою з'ясувати, як так вийшло і що буде являти собою новий проєкт. Минуло майже два роки, і я вирішила повторити візит, щоб розповісти читачам порталу Domik.ua, як просувається будівництво «щасливої ​​країни».

Як дістатися до ЖК Lucky Land

Локацію, в якій зводиться житловий комплекс Lucky Land, знає кожен, хто хоч раз бував у колись найбільшому торговельному центрі столиці Lavina Mall (у 2021 році пальму першості у нього відібрав Blockbuster на Почайній). Будмайданчик розташований саме навпроти шопінг-молу — через дорогу, на вул. Берковецька, 6. Крім ТРЦ, найближчі сусіди житлового комплексу — приватний сектор, дачний кооператив і сосновий ліс, який займає сотні гектарів. Раніше на місці цієї ділянки розташовувалися теплиці, де вирощували овочі. У 2021 році ця частина Святошинського району стоїть на порозі великих трансформацій — але про це я розповім трохи пізніше.

Повз Lavina Mall проходить Велика окружна, тому сюди зручно добиратися по прямій і з Оболоні, і з Теремків, і з Борщагівки. Дорога на автомобілі до Хрещатика займе близько півгодини — за умови, що ви не застрягнете в заторі, які тут не рідкість. Громадський транспорт тут теж курсує: поруч із «Лавиною» знаходиться зупинка, де зупиняються автобуси і маршрутки з Нивок, Оболоні, Голосієво. Через дорогу від неї розташована ще одна зупинка, де можна сісти на приміську маршрутку і відправитися в Пуща-Водицю, Ірпінь, Бучу, Гаврилівку або Ворзель.

Найближча станція метро — «Академмістечко» — розташована в 4 км від будівельного майданчика. До неї можна їхати чотири зупинки на маршрутці або сісти на безкоштовний автобус від «Ашана».

Житловий комплекс «Лакі Ленд» будується на столичних Берковцах, в 50 м від торговельно-розважального центру «Лавина»

Читайте також: Великий потенціал: новобудови поруч із майбутніми станціями метро

Інформація про новобудову

На порталі Domik.ua ми не раз розповідали, що собою являє наймасштабніший проєкт групи компаній DIM. Нагадаю основні моменти: Lucky Land буде складатися з 26 будинків комфорт-класу, розташованих на ділянці 28,5 га. Комплекс буде середньої поверховості: максимальна висота секцій складе 16 поверхів. Зводяться будинки за монолітно-каркасною технологією, зовнішні стіни викладаються керамоблоками, міжкімнатні перегородки — газоблоками. 

Над проєктом житлового комплексу працювали фахівці з архітектурного бюро «Архіматика». У його портфелі, крім відомих столичних ЖК «Комфорт Таун», «Республіка», UNIT. Home та Seven, — житловий комплекс Snail в Нью-Йорку, культурний центр в Осло, торговельний центр у Тбілісі. Загалом, пишатися є чим. Створюючи проєкт Lucky Land, фахівці «Архіматика» надихалися Скандинавією з її функціональністю, лаконічністю і курсом на екологічність.

Чіткі лінії, нейтральні відтінки, панорамні вікна — творці «Лакі Ленда» надихалися скандинавським архітектурним стилем

Читайте також: Як «ЛаЛаЛенд» перетворився в «Лакі Ленд»: розбираємося в питанні

Відділ продажу: акції, ціни, умови розтермінування 

Коли Lucky Land тільки починав будуватися, відділ продажу орендував приміщення в «Лавина». На даний момент він знаходиться в окремій будівлі позаду торговельного центру, але після здачі першої черги комплексу планує черговий переїзд — на перший поверх третього будинку ЖК Lucky Land.

У затишному павільйоні мене зустрічає ароматна кава і вже традиційний для проєктів девелопера DIM гіперреалістичний макет майбутнього житлового комплексу. Сподіваюся, коли-небудь компанія збере всі макети своїх проєктів в одному приміщенні та буде запрошувати туди на екскурсії, як в музей.

Макет житлового комплексу «Лакі Ленд» виконаний із приголомшливою деталізацією

Читайте також: П'ять проблем мегаполісів і шляхи їхнього вирішення на прикладі ЖК LUCKY LAND

У жовтні нинішнього року квартири в ЖК Lucky Land можна купити в третьому, четвертому, п'ятому і шостому будинках. Найменше, за словами менеджерів, залишилося однокімнатних квартир — після старту продажу кожного будинку вони зазвичай розлітаються, як гарячі пиріжки. Популярністю користуються квартири з просторими відкритими терасами. Найдоступніший «смарт» в Lucky Land можна придбати за 1,2 млн грн.

При бажанні інвестори можуть оформити безвідсоткове розтермінування від забудовника. Воно надається терміном на п'ять років. Перший внесок становить мінімум 50%. Залишок виплачується щомісяця рівними платежами. При цьому вартість квадратного метра фіксується в доларах до закінчення будівництва. Головна перевага даної пропозиції в тому, що власники житла можуть вже проживати в своїх квартирах або здавати їх в оренду, одночасно продовжуючи виплачувати вартість нерухомості та не переплачуючи банківських відсотків.

Вартість нерухомості в ЖК Lucky Land станом на жовтень 2021 року

Тип нерухомості

Площа, кв. м

Вартість квадратного метра, грн

Третій будинок (здача у ІІ кварталі 2022 року)

1-кімнатні

Від 44 до 63

Від 41 500

2-кімнатні

Від 68 до 83

Від 35 450

Четвертий будинок (здача у IV кварталі 2022 року)

1-кімнатні

Продані

2-кімнатні

Від 57 до 79

Від 35 450

3-кімнатні

Від 74 до 108

Від 34 100

4-кімнатні

Від 99 до 100

Від 34 100

Шостий будинок (здача у І кварталі 2023 року)

1-кімнатні

Від 28 до 55

Від 39 150

2-кімнатні

Від 61 до 64

Від 35 450

П’ятий будинок (здача у IV кварталі 2023 року)

1-кімнатні

Від 41 до 54

Від 37 800

2-кімнатні

Від 56 до 80

Від 34 650

Як будується Lucky Land: враження та фотофакти

Оскільки від відділу продажу до входу на будівельний майданчик комплексу близько кілометра, потенційних інвесторів везуть туди з вітерцем: на гольф-каре. Екскурсію мені проводить менеджер Руслан, який дуже докладно розповідає про перебіг будівельних робіт і паралельно відповідає на мої запитання.

Потенційним інвесторам ЖК «Лакі Ленд» пропонують невеликий атракціон — поїздку на гольф-карі

Житловий комплекс Lucky Land будується за принципом квартальної забудови. Вона передбачає формування середовища уздовж вулиці, а не в її глибині. Комерція в кварталах розміщується зазвичай на перших поверхах житлових будинків, і це дозволяє будувати компактно, а на вільних ділянках між будинками розбивати сквери, облаштовувати зони відпочинку. Концепція квартальної забудови передбачає зведення мало- або середньоповерхових житлових будинків.

Першим забудовник почав зведення будинку під порядковим номером три. Разом із четвертим, п'ятим і шостим будинками вони становитимуть єдиний квартал. У жовтні 2021-го третій будинок знаходиться на фінальному етапі будівництва — в першій секції вже готова зовнішнє оздоблення фасадів, ведуться внутрішні роботи.

— Заявлений термін здачі — ІІ квартал 2023 року, але ми добудуємо раніше терміну, — стверджує Руслан.

Фасади будинків будівельники утеплюють мінеральною ватою завтовшки 150 мм. Потім перші поверхи обробляють декоративною клінкерною цеглою, а вище — декоративним тинькуванням, яке не вигорає на сонці і не роздувається від вологи.

Так в жовтні 2021 року виглядає третій будинок житлового комплексу «Лакі Ленд»

На перших поверхах будинків розміститься різноманітна комерція. За словами Руслана, в третьому будинку вже викупили приміщення кілька мережевих супермаркетів, фітнес-центр, стоматологія. У четвертому відкриється великий фітнес-клуб і приватний медичний центр. У комерційних приміщеннях високі стелі — близько 3 м — і панорамне скління. Виглядає дуже естетично: в скляних фасадах відбивається сонце і будинок ніби ширяє в повітрі.

По хитких будівельних сходах ми піднімаємося на четвертий поверх, заходимо в деякі квартири. Руслан демонструє мені найцікавіші планування: з майстер-спальнею, відкритою терасою або майже повністю скляною стіною. Завдяки оригінальній архітектурі з безліччю зубчастих виступів, в третьому будинку багато квартир з багатокутними кімнатами. Це, можливо, і непрактично з одного боку, , з іншого — виглядає дуже сучасно і цікаво.

Варіант планування квартири в третьому будинку ЖК «Лакі Ленд»
Віконні отвори засклені двокамерними склопакетами REHAU

Квартири будуть передаватися власникам у двох варіантах: з чорновим оздобленням або з ремонтом від забудовника. У першому варіанті робиться цементно-піщана стяжка, виводяться «мокрі точки», встановлюються двокамерні склопакети в металопластикових профілях REHAU. Забудовник також встановить радіатори тепла і металеві протиударні вхідні двері. Оскільки в перших чотирьох будинках Lucky Land буде електричне опалення (в інших — газове), в кожній квартирі буде змонтовано одноконтурний котел німецького бренду Roda. Бойлери власники повинні будуть встановити самостійно.

Квартири з ремонтом ReadyDIM — популярна послуга групи компаній DIM, що користується попитом у покупців. Деякі секції в будинках Lucky Land будуть здаватися з готовим ремонтом. В цьому місяці будуть готові шоуруми, в яких можна буде ознайомитися з оздобленням. Коштує послуга $ 370 / кв. м з ремонтом і $ 570 / кв.м з ремонтом, технікою, меблями і предметами інтер'єру.

На кожному поверсі будинків буде від 4 до 7 квартир — комфортна кількість для того, щоб знати сусідів в обличчя і не стояти в черзі до ліфта. Їх, до речі, в кожній секції буде по два: пасажирський на 600 кг і вантажопасажирський на 1000 кг. Про безшумні ліфти виробництва Mizui я докладно писала в огляді ЖК «Метрополіс».

І, звичайно ж, в Lucky Land будуть фірмові лобі групи компаній DIM — зі стійкою консьєржа, зоною відпочинку, живими рослинами і дизайнерськими меблями. Поки що вхідні групи мало нагадують рендери, але подивившись на лобі в «Автограф» і «Метрополісі», я не сумніваюся, що картинка «очікування» буде збігатися з «реальністю».

Зліва — те, як лобі в «Лакі Ленд» будуть виглядати після завершення всіх робіт, а праворуч — те, як вони виглядають зараз

З третього будинку ми виходимо на просторий майданчик між будинками. Це, по суті, дах підземного паркінгу на 90 машино-місць. Такий паркінг розміститься під кожним будинком, крім цього, наземні стоянки будуть в кожному кварталі — всього, за словами Руслана, в житловому комплексі передбачено 2500 машин-місць. Це вдвічі менше, ніж квартир — їх тут заплановано 5284. Не дуже хороша новина для автомобілістів, проте, сподіваюся, ситуацію дещо розвантажить величезна парковка «Лавини» на 4000 автомобілів.

На даху паркінга забудовник облаштує подвір'я з ігровими майданчиками та зеленими зонами

Дахи підземного паркінгу будуть облаштовані у внутрішні двори новобудови. Їх закриють від проїзду машин і входу сторонніх людей. При цьому по периметру комплекс буде доступним для всіх — це одна з переваг квартальної забудови, коли користуватися комерцією може будь-хто, але потрапити у внутрішні двори і житлову частину будинку — тільки мешканці.

— Ми не прагнемо побудувати закрите гетто, — каже Руслан. — Навпаки, намагаємося створити всю необхідну інфраструктуру в районі, де її так не вистачає. Ця локація тільки починає забудовуватися і розвиватися, і ми хочемо, щоб все необхідне вже було на території нашого проєкту.

Комерційні приміщення в ЖК «Лакі Ленд» відчиняться з зовнішньої сторони будинків і будуть відкриті для всіх

Четвертий будинок житлового комплексу буде здано через півроку після третього — в кінці 2022 року. Тут уже готовий монолітний каркас, внутрішні та зовнішні стіни. «Родзинка» будинку — в гострокутному виступі, на даху якого розмістяться тераси мешканців. Тут можна буде облаштувати зону для барбекю, висадити живі рослини в діжках, поставити плетені меблі. Площа терас варіюється від 13 до 80 кв. м і продається з коефіцієнтом 0,3.

Четвертий будинок забудовник планує здати через півроку після третього — в IV кварталі 2022 року

Перспективи локації

Берківці, де будується ЖК Lucky Land, і сусідні Біличі знаходяться на порозі грандіозних трансформацій. Після довгого затишшя столичні містобудівники знову взялися за розробку детальних планів, і в їхнє поле зору потрапили ці мікрорайони. Тут поки що превалює приватна житлова забудова, однак новий ДПТ передбачає знесення деяких будинків і створення восьми нових мікрорайонів,у кожному з яких планується будівництво садків, школи, а також поліклініки.

Але найголовніше — продовження червоної гілки метро, ​​якою міська влада обіцяє зайнятися після добудови Подільсько-Вигурівської лінії на Троєщину. Її продовжать на 3,4 км уздовж проспекту Академіка Палладіна, побудувавши тут ще дві станції метро. Перша нова станція буде розташована на перетині проспекту Палладіна і вулиці Робочій, поруч із колишньою залізничною зупинкою «Новобіличі». Надалі тут планується створення транспортного хабу: крім метро, ​​з'явиться автостанція і нова залізнична платформа.

Наступну станцію побудують на перехресті Палладіна і вулиці Стеценка. Вхід ув підземку розміститься на прилеглій території ТРЦ Lavina Mall — отже, в п'яти хвилинах від Lucky Land.

Схематичне позначення майбутніх станцій Святошинсько-Броварської лінії

Найближча інфраструктура

З точки зору інфраструктури ЖК Lucky Land розташований у дуже неоднозначному місці. З одного боку — шопінг-мол «Лавина» з парком атракціонів, великий «Ашан», будівельний супермаркет «Епіцентр» і кінотеатр Multiplex. Тобто питання з шопінгом, розвагами та дозвіллям повністю закрите. З іншого — у радіусі кілометра від новобудови немає жодної школи і всього один комунальний дитячий садок № 682. До найближчої поліклініки доведеться їхати на Академмістечко. При цьому в двох кроках від будинку розташований сосновий ліс. І в цю гру можна грати довго: на кожен недолік локації знайдеться й одна перевага. Особисто моя думка, що це місце все-таки більше на перспективу, ніж на зараз. Коли на території Lucky Land з'явиться все необхідне, жити тут буде дуже комфортно. Ну а поки, як кажуть в народі, — такоє...

У масштабний ТРЦ «Лавина» жителі столиці з'їжджаються з усіх кінців Києва, а мешканці «Лакі Ленда» зможуть ходити пішки

Читайте також: П'ять проблем мегаполісів і шляхи їхнього вирішення на прикладі ЖК LUCKY LAND

Внутрішня інфраструктура

По майбутній інфраструктурі комплексу я пройшлася, розповідаючи про перебіг будівництва. Тут ще раз нагадаю, що оскільки новобудова запроєктована як масштабне «місто в місті», на її території буде все необхідне. В окремій будівлі відкриється приватна школа КМДШ зі стадіоном і просторим внутрішнім двором. На території відкриється п'ять дитячих садків. На перших поверхах з'являться супермаркети, медичні центри, салони краси, ресторани, центри розвитку і дозвілля.

Особливу увагу фахівці «Архіматика» приділили внутрішньому простору. У кожному кварталі будуть облаштовані ігрові комплекси для дітей різного віку, спортивні майданчики, місця для пікніків і барбекю. У парковій зоні заплановано сухий фонтан. Прилеглий до території новобудови ліс також облагородять: забудовник власними силами зробить там мотузковий парк, прогулянкові доріжки, освітлення.

Поки двір «Лакі Ленда» мало нагадує рендери, але у відділі продажу запевняють: тут буде дуже класний суспільний простір

Читайте також: Ідеї нового урбанізму на прикладі ЖК LUCKY LAND

Індекс надійності

Експерти пошуковика надійних новобудов Bild.ua відзначили житловий комплекс Lucky Land високим індексом у 199 балів і зеленим щитом. Не дивно: забудовник має всі необхідні документами на будівництво, земля знаходиться у власності замовника будівництва, необхідні містобудівні умови і обмеження дотримані.

Індекс надіййності ЖК Lucky Land скалдає 199 балів

Висновки

За традицією в підсумку складу перелік переваг і недоліків проєкту. Нагадаю, що це моя суб'єктивна думка, що ґрунтується не побаченому. Якщо ви маєте бажання посперечатися — ласкаво прошу в коментарі.

Отже, серед плюсів проєкту:

  • сучасні технології та матеріали, які використовуються під час будівництва;
  • позиціонування в комфорт-класі, при цьому деякі опції з очевидного «бізнесу» — зокрема, дизайнерські лобі, ландшафтний дизайн території, консьєрж-сервіс;
  • оригінальна архітектурна концепція, створена професіоналами своєї справи;
  • сусідство з торговельними центрами і великими мережевими супермаркетами;
  • ліс в п'яти хвилинах пішки — справжня розкіш для киян;
  • можливість купити квартиру з оздобленням від забудовника;
  • потенціал локації: коли тут з'явиться метрополітен і все, що запроєктовано в ДПТ, мікрорайон стане відмінним місцем для комфортного життя.

У переліку мінусів:

  • вартість. На мою суб'єктивну думку, більше $ 40 тис. за скромний «смарт» на Берковцях — це дорожче, ніж повинно бути;
  • види з вікон. Тим, у кого вікна виходитимуть на ліс, безумовно, пощастить. А ось інші будуть змушені милуватися або сусіднім будинком, або окружною, або паркуванням торговельного центру.

Катерина Голубенко

© domik.ua, 2021

Оцініть статтю
0 голосів

Читайте також

Інвестиції у своє майбутнє з безпечним ЖК DELREY

Інвестиції у своє майбутнє з безпечним ЖК DELREY

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Поділіться вашою думкою
0 коментарів
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Детальніше