Подать объявление

Квартира за $536: купуємо житло у розтермінування в ЖК Lucky Land

Квартира за $536: купуємо житло у розтермінування в ЖК Lucky Land
Щомісяця платити суму, що дорівнює вартості оренди, але при цьому жити у власній квартирі? Так, це можливо.

Содержание

Близько року тому, навесні 2020-го, в Україні стартувала програма доступної іпотеки. Це дало результати: за даними Нацбанку, за весь минулий рік було видано на 36% більше іпотечних кредитів, ніж за 2019-й. Однак у разі купівлі нерухомості інвестори все одно віддають перевагу розтермінуванню від забудовника. Його головні переваги — відсутність відсоткових ставок, невеликий початковий внесок і гнучкий графік виплат. Журналісти порталу Domik.ua вивчили умови розтермінування в ЖК Lucky Land та підрахували, скільки доведеться виплатити за однокімнатну квартиру в новобудові.

Стисло про ЖК Lucky Land

Житловий комплекс Lucky Land — наймасштабніший проєкт групи компаній DIM, розташований на ділянці землі площею 28 га у Святошинському районі. Тут між торговельно-розважальним центром Lavina Mall і сосновим лісом девелопер планує зведення 23 будинків висотою 10-16 поверхів. Будинки будуть об'єднані у 8 житлових кварталів із закритою від сторонніх територією. Оскільки комплекс будується за концепцією live-work-play, тут передбачено створення всієї необхідної інфраструктури. На перших поверхах відкриються магазини, ресторани, коворкінг, фітнес-клуби та медичні установи. Також забудовник обіцяє, що в LuckyLand з'явиться власна КМДШ, кілька дитячих садків і паркова зона в кожному кварталі.

У травні 2021 року відкрито продаж у третьому, четвертому та шостому будинках житлового комплексу. Тут можна придбати одно-, дво-, три- або чотирикімнатну квартиру. Площа житла складає від 28 до 134 кв. м. Вартість квадратного метра стартує від 28 900 грн.

Візуалізація житлового комплексу «Лакі Ленд»

Читайте також: Мені наснився сон: один день із мого майбутнього життя в ЖК Lucky Land

Умови розтермінування в ЖК 

Інвестори Lucky Land можуть придбати квартири в безвідсоткове розтермінування від забудовника. Є два варіанти оформлення розтермінування — звичайне та акційне. Звичайне надається традиційно до завершення будівництва будинку, тобто на рік-два. У даному випадку перший внесок становить 30%.

Акційне розтермінування оформлюється на термін до 5 років. Мінімальний перший внесок становить 35%. Залишок виплачується рівними частинами, сума фіксується в доларах США та погашається за актуальним на момент оплати курсом. Головна перевага даної пропозиції в тому, що власники житла можуть вже проживати в своїх квартирах або здавати їх в оренду, водночас продовжуючи виплачувати вартість нерухомості та не переплачуючи банківських відсотків.

Для підписання документів інвестор повинен мати з собою лише паспорт, ідентифікаційний код та суму, достатню для першого внеску.

Квартиру в ЖК «Лакі Ленд» можна придбати на виплат терміном до п'яти років

Прорахунок квартири на виплат

Для розрахунку вартості розтермінування ми вибрали однокімнатну квартиру площею 39,26 кв. м. Вона розташована на восьмому поверсі четвертого будинку ЖК Lucky Land. Цей будинок девелопер обіцяє здати в IV кварталі 2022 року. Квартира являє собою повноцінне однокімнатне житло з кухнею-вітальнею 13,27 кв. м, спальнею 14,96 кв. м, сумісним санвузлом 3,99 кв. м та заскленою лоджією 3,06 кв. м.

План однокімнатної квартири 1Г-3 та її розташування на поверсі четвертого будинку ЖК «Лакі Ленд»

Читайте також: Великий потенціал: новобудови поруч із майбутніми станціями метро

Повна вартість такої квартири на 6 травня 2021 року становить 1 228 116 грн у разі повної оплати. За актуальним курсом 27,93 грн/$ дана вартість еквівалентна $43 971. У разі купівлі житла на виплат знижки немає, тому сума збільшується до 1 359 699 млн грн, тобто до $48 682. Інвестору потрібно внести початковий внесок у розмірі 475 895 грн. Залишок суми розбивається на п'ять років (60 місяців). Оскільки залишок фіксується в доларах, інвестор повинен буде виплачувати щомісяця незмінну суму $536 в гривнях за актуальним на момент розрахунку курсом. Для наочності ці дані ми помістили в таблицю.

Загальна вартість квартири у разі повної оплати

$43 971

Загальна вартість у разі розтермінування

$48 682

Вартість кв. м утразі розтермінування

$1240

Курс НБУ на дату розрахунку

27,93 грн/$

Початковий внесок 35%

$17 039 

Строк розтермінування 

60 місяців (до квітня 2026 року)

Щомісячний платіж

$536

Ремонт від забудовника

Інвестори більшості проєктів групи компаній DIM, в тому числі житлового комплексу Lucky Land, мають можливість придбати квартиру в двох видах: з чорновим оздобленням або ремонтом від забудовника #READYDIM.

Перший варіант передбачає наявність цементно-піщаної стяжки на підлогах, встановлення металевих вхідних дверей, одноконтурних котлів і бойлерів. Панорамні вікна 50 см від підлоги склять двокамерним склопакетом в металопластиковому профілі, а панорамні вікна в підлогу — в алюмінієвому профілі. Лічильники електроенергії та холодної води встановлюють у місцях загального користування.

Другий варіант — можливість придбати житло з готовим ремонтом. Ця послуга називається #READYDIM. Можна обрати один із двох варіантів обробки — Warm і Fresh. Перший передбачає використання м'яких пастельних тонів і сподобається тим, хто хоче створити в квартирі атмосферу домашнього затишку. Оздоблення Fresh підійде молодим і готовим до експериментів інвесторам — тут більше яскравих кольорових акцентів і предметів інтер'єру в стилі хай-тек. За послугу ремонту «під ключ» потрібно буде заплатити від $370 за квадратний метр. У цю вартість увійдуть матеріали, ремонт, встановлення сантехніки, міжкімнатних дверей, систем опалення та облаштування теплої підлоги.

Оздоблення Warm передбачає використання теплих, пастельних відтінків та м'яких фактур 

У варіант оздоблення Fresh дизайнери додали яскраві кольорові акценти 

Читайте також: П’ять проблем мегаполісів та шляхи їх вирішення на прикладі ЖК Lucky Land

Висновки

Розтермінування від забудовника на тривалий термін — рідкісна пропозиція на столичному ринку нерухомості, яку можна зустріти приблизно в 10% житлових комплексах від великих девелоперських компаній. Найчастіше забудовники надають розтермінування до закінчення будівництва будинку, тобто на рік-два. Такий вид оплати схожий із банківською іпотекою, але має низку переваг. Головні з них — можливість не платити банківський відсоток і не збирати чималий пакет документів, включаючи довідку про доходи. Після здачі будинку та завершення ремонту в квартирі можна жити, продовжуючи виплачувати вартість житла. Цей варіант підійде тим, хто щомісяця платить за орендоване житло та зібрав певну суму, достатню для першого внеску. Регулярний платіж за однокімнатну квартиру в ЖК Lucky Land складає $536. Це приблизно дорівнює вартості оренди однокімнатного житла в спальних районах Києва.

Дізнатися більше інформації про житловий комплекс, поспілкуватися з його інвесторами і поставити запитання відділу продажу можна на форумі ЖК «Лакі Ленд».

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Подробнее
+34624407828xxxx