Подать объявление

Оцінка законності ЖК «Голосіївська долина»: документи, факти, думка інвесторів

Оцінка законності ЖК «Голосіївська долина»: документи, факти, думка інвесторів
Перевіряємо документи житлового комплексу «Голосіївська долина», вивчаємо договір інвестування та цікавимось думкою покупців нерухомості.

Содержание

У квітні 2021 року триває будівництво одного з найочікуваніших проєктів столичного Голосієво — житлового комплексу «Голосіївська долина». У минулому місяці забудовник «Строй Сіті Кепітал» відзвітував про завершення облаштування місць загального користування в секціях 1-3 першого будинку комплексу.

Поки девелопер готується до здачі першої черги «Голосіївської долини», редакція порталу Domik.ua перевірила, чи має новобудова всі необхідні дозвільні документи.

Візуалізація житлового комплексу «Голосіївська долина» від забудовника «Строй Сіті Кепітал» 

Читайте також: Переваги житлового комплексу «Голосіївська долина»

Експертиза законності будівництва

Учасники будівництва. Замовником будівництва «Голосіївської долини» є ЗАТ «АТП 13058», що орендує земельну ділянку під зведення. Девелопером спочатку була компанія «Укрбуд», але після її банкрутства за добудову комплексу взялась компанія «Строй Сіті Кепітал» — дочірній відділ  харківського забудовника «Строй Сіті Девелопмент». Генеральним підрядником проєкту значиться «Спецбуд-Плюс», який у 2018 році отримав безстрокову ліцензію на ведення господарської діяльності.

Документи на землю. Житловий комплекс будується на ділянці землі з кадастровим номером 8000000000:79:286:0004. Цільове призначення — «для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту». Забудовник заявляє, що воно було змінено у 2015 році, і зараз Центр державного земельного кадастру займається внесенням оновлень у Геокадастр. Дійсно, цільове призначення ділянки згідно з даними реєстру речових прав — «для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового комплексу». 

Функціональне призначення земельної ділянки, відповідно до Містобудівних умов та обмежень , передбачає можливість зведення будівельного об'єкта, заявленого забудовником.

Ділянка, на якій ведеться будівництво, знаходиться в оренді у замовника зведення «АТП 13058» до 2028 року згідно з рішенням Київради від 19 грудня 2002 року.

Скріншот із Публічної кадастрової карти України з інформацією про земельну ділянку, на якій будується ЖК «Голосіївська долина» 

Дозвільні документи на будівництво видані в листопаді 2016 року (перша черга; серія ІУ №115163081602) та в січні 2019 року (друга черга; серія ІУ №113190111884). У листопаді 2020 року в дозволі на виконання будівельних робіт внесено нові дані щодо зміни забудовника проєкту. Клас наслідків — СС3.

Скріншот із Реєстру будівельної діяльності з відомостями про зміну замовників будівництва ЖК «Голосіївська долина» 

Технічні умови на підключення до інженерних мереж. Технічних умов на підключення новобудови до міських інженерних мереж немає у відкритому доступі. Ознайомитися з ними, як стверджують представники забудовника, можна у відділі продажу житлового комплексу.

Договір інвестування. Інвесторам «Голосіївської долини» пропонується підписати договір із фондом фінансування будівництва (ФФБ). Договір з ФФБ укладається на основі типового договору, затвердженого постановою Кабінету Міністрів «Про затвердження Типового договору про участь у фонді фінансування будівництва» № 227. Після укладення договору про участь у ФФБ за довірителем закріплюється конкретний об'єкт на умовах, передбачених правилами ФФБ.

Індекс надійності новобудови

Експерти пошуковика надійних новобудов Bild.ua оцінили новобудову на Кайсарова, 7/9 у 195 балів та відмітили проєкт зеленим щитом. Це означає, що комплекс будується з дотриманням усіх норм, передбачених законодавством.

Читайте також: Як будують житловий комплекс «Голосіївська долина»

Про ЖК «Голосіївська долина»

«Голосіївська долина» — новобудова комфорт-класу. Зведення проєкту почалося в 2015 році компанією «Укрбуд», а після її банкрутства було передано компанії «Строй Сіті Кепітал». Запланована дата введення в експлуатацію першого будинку — ІІ-ІІІ квартал 2021 року, другого будинку — ІІ квартал 2022 року.

Технічні характеристики. Комплекс з п’яти багатосекційних будинків висотою 19-22 поверхи. Технологія будівництва — монолітно-каркасна зі стінами із подвійної червоної цегли. Зовні стіни утеплюють  мінеральною ватою 120 мм, далі йде оздоблення за технологією «мокрий фасад». Опалення централізоване. У перших двох будинках налічується 1311 квартир.

Будмайданчик «Голосіївської долини» у квітні 2021 року

Локація комплексу. Житловий комплекс «Голосіївська долина» зводиться на вулиці Кайсарова, 7/9. З одного її боку розташувалися приватні будинки, з іншого — територія колишньої промислової зони, яку активно освоюють забудовники. До станції метро «Васильківська» від новобудови — 850 м, тобто близько 10 хвилин пішки. Район, в якому зводиться ЖК «Голосіївська долина», відомий популярними локаціями. Тут знаходиться наймасштабніша зелена зона столиці — Голосіївський парк площею 141 га, а також ВДНГ, музей Пирогів, Феофанія. На автомобілі можна швидко дістатися центру столиці. Так, від житлового комплексу «Голосіївська долина» до ТРЦ Ocean Plaza — 4 км, до палацу «Україна» — 4,5 км, до Центрального залізничного вокзалу — 6,7 км.

Інфраструктура та прибудинкова територія. «Голосіївська долина» буде розташована на закритій території та матиме всю необхідну власну інфраструктуру. Перші поверхи в новобудові призначені для комерційних приміщень. Їх площа — від 66,37 до 117,55 кв. м. Тут відкриються аптеки, банківські відділення, спортклуб, кав'ярні, магазини формату «біля дому» та дитячі студії. В окремому двоповерховому будинку розміститься великий мережевий супермаркет і ресторан. В одному з будинків комплексу відкриється дитячий садок. Поруч забудовник облаштує ігрові майданчики. Територія дитячого садка буде огородженою. Ноу-хау житлового комплексу «Голосіївська долина» — зовнішній ліфт, на якому можна буде піднятися з двору новобудови на вулицю Васильківську. Будівництво ліфта вже розпочато: передбачено встановлення чотирьох кабін вантажопідйомністю 1 тонна — приблизно 11 людей.

Вартість житла на 21 квітня 2021 року.

Тип нерухомості

Площа

Вартість квадратного метра

Повна вартість квартири

1-кімнатна

55-57 кв. м

Від 24 800 грн

Від 1,38 млн грн

2-кімнатна

63-77 кв. м

Від 24 300 грн

Від 1,64 млн грн

3-кімнатна

83-108 кв. м

Від 24 800 грн

Від 2,25 млн грн

Що пишуть на форумі

Форум ЖК «Голосіївська долина» налічує більше 200 сторінок. Користувачі обговорюють локацію новобудови, темпи її будівництва, зміну забудовника. Представники відділу продажу «Строй Сіті Кепітал» активно комунікують із форумчанами, регулярно звітують про виконання будівельно-монтажних робіт на майданчику.

Висновки

Пункт перевірки

Стан

Учасники будівництва

Замовник: ВАТ «АТП 13058». 

Генпідрядник: ВАТ «Спецбуд-Плюс». 

Девелопер: «Строй Сіті Девелопмент» 

Документи на землю

Земля в оренді у замовника будівництва; обтяження в Державному реєстрі речових прав відсутні

Цільове призначення землі

Згідно з даними реєстру речових прав — «для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового комплексу»

Дозвіл на будівництво

Виданий в листопаді 2016 року (перша черга; серія ІУ №115163081602) та в січні 2019 року (друга черга; серія ІУ №113190111884) 

Форма інвестування

Купівля нерухомості через фонд фінансування будівництва

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

4 комментария
Оксана• 
Не очень понятно, откуда такой высокий балл, если целевое не соответствует
0+1
Редактор Domik.ua• 
Оксана,
Добрый день! Обратите внимание: в статье указано, что целевое назначение было изменено, и на данный момент Центр государственного земельного кадастра занимается внесением изменений в Геокадастр. То, что целевое назначение участка земли сменилось, подтверждают данные из реестра вещных прав. С выпиской из реестра, а также другими документами вы можете ознакомиться, заказав детальный отчет "Голосеевской долины" на Bild.ua.
0+1
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Подробнее