Подати оголошення

Ноу-хау від забудовників: цікаві «фішки» житлових комплексів Києва

ЖК Голосеевская Долина
ЖК Голосеевская Долина
Ноу-хау від забудовників: цікаві «фішки» житлових комплексів Києва
Зовнішній панорамний ліфт, кінетична стіна та ще декілька унікальних знахідок, якими девелопери планують виокремити свої проєкти на тлі багатьох інших.

Зміст

У 2021 році будівельна галузь продовжує зростати, про що свідчать статистичні дані. Вступаючи у конкурентну боротьбу, забудовники намагаються всіляко дивувати інвесторів. Отже, покупці можуть претендувати не тільки на лавку біля під'їзду та дитячу гойдалку на подвір'ї, а й на різні ексклюзивні «фішки», що асоціюватимуться виключно з їхнім житловим комплексом. Журналісти порталу Domik.ua відібрали чотири новобудови, в яких девелопери пропонують незвичайні ноу-хау.

Панорамний зовнішній ліфт у ЖК «Голосіївська Долина»

«Голосіївська Долина» — житловий комплекс комфорт-класу, за добудову якого після краху «Укрбуду» взявся харківський девелопер «Строй Сіті Capital», що входить до групи компаній «Строй Сіті Development Group». На ділянці площею 7,7 га розташуються не тільки п'ять 21-26-поверхових будинків, але й власний дитячий садок та торговельний центр. На перших поверхах будинків відкриються кав'ярні, салони краси, еколавки, невеликі ресторани to-go, аптеки та банківські відділення. Двір планують зробити закритим від проїзду автівок і облаштувати тут дитячі майданчики, спортивні зони, сквер із доріжками для прогулянок і ландшафтним дизайном. Цікавим рішенням проєкту стане вуличний ліфт. Справа в тому, що ЖК «Голосіївська Долина» розташований в низині, тому забудовник подбав, щоби жителі житлового комплексу могли просто з двору піднятися на ліфті до панорамного мосту довжиною 25 м, звідки по прямій можно швидко та комфортно дістатися в напрямку станції метро «Васильківська» та міської інфраструктури. Будівництво ліфта вже розпочато: передбачено встановлення чотирьох кабін вантажопідйомністю 1 тонна — тобто 11 осіб. Таким чином, шлях до метро «Васильківська» стане не лише швидким і комфортном, але й захоплюючим. 

Завдяки панорамному склінню зовнішній ліфт у ЖК «Голосіївська долина» стане не тільки підйомником, але й атракціоном

 Читайте також: Переваги житлового комплексу «Голосіївська долина»

Інтерактивна площа в ЖК «Метрополіс»

У новобудові «Метрополіс», яку група компаній DIM зводить на столичних Теремках, особливу увагу приділили облаштування прибудинкової території. Забудовник розіб'є тут паркову зону площею 2 га, на перших поверхах будинків відкриються об'єкти торговельної інфраструктури. Однією з фішок «Метрополісу» стане інтерактивна площа, розміщена між третім і четвертим будинком. На площі будуть розташовані фонтани, й кожен мешканець, відсканувавши QR-код, зможе змінювати колір підсвічування води, інтенсивність і режим. Також тут буде демонструватися лазерно-світлове шоу, управляти яким також зможуть всі бажаючі.

Архітектори стверджують, що єдиний аналог інтерактивної площі, яку вони створять в ЖК «Метрополіс» — оновлена площа Свободи в місті Маріуполь

Медіаскульптура в ЖК Chicago Central House

ЖК Chicago Central House компанія SAGA Development зводить в центрі столиці — в 350 м від станції метро «Олімпійська». Новобудова бізнес-класу виконана в кращих традиціях західної архітектури: каскадна поверховість, комбінування технологій та текстур оздоблення, урбаністичні кольори та панорамні вікна. Особливістю об'єкта стане скляний куб із медіаскульптурою, що відображатиме невидимий ритм міста: швидкість вітру, погоду, пору року, потоки машин і пішоходів. Медіазображення будуть приймати незвичайні форми й вражати пластичністю. У 2020 році творці медіакуба взяли номінацію на міжнародному конкурсі світлового дизайну LIT Lighting Design Awards.

Скляний куб із динамічним екраном знаходиться у вхідній групі ЖК «Чикаго Централ Хауз» 

Кінетична стіна та музичні панелі в ЖК Fjord

Девелоперська компанія ENSO будує житловий комплекс бізнес-класу із норвезькою назвою Fjord на столичному Печерську. Основні ноу-хау проєкту зосереджені на його прибудинковій території. Тут будуть облаштовані чотири поліфункціональних зони, кожну з яких забезпечать кінетичними елементами, якими можна буде управляти. Зона для ігор та занять спортом буде оснащена елементами світлової стрічки. Громадський простір стане місцем для світлового шоу. В артлокації встановлять кінетичну стіну — набір інтерактивних елементів, під час обертання яких створюється складна динамічна пластика й плавно з'являється зображення. У зоні відпочинку з'являться інтерактивні музичні панелі, на яких можна буде грати.

Головними фішками ЖК «Фіорд» стануть світлова стрічка, кінетична артстіна та музичні панелі

Висновки

Конкуруючи в боротьбі за покупця, українські забудовники виходять на новий рівень. Вони намагаються не тільки відповідати всім нормам і вимогам, але й перевищувати очікування інвесторів, пропонуючи оригінальні ноу-хау. Особливо тішить, що така практика вкорінюється не лише в преміальних сегментах нерухомості, але й в більш доступних класах. Це означає, що первинна нерухомість зростає не тільки за ціною, але й за якістю проєктів.

Якщо у вас є на прикметі новобудови, які могли б увійти в цей перелік — діліться в коментарях!

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцініть статтю
0 голосів

Читайте також

Інвестиції у своє майбутнє з безпечним ЖК DELREY

Інвестиції у своє майбутнє з безпечним ЖК DELREY

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Поділіться вашою думкою

Коментарі відвідувачів

3 коментаря
Виталий• 
В реальности не установят даже хорошую детскую площадку, в лучшем случае будет дешевый вариант, а может и вообще не будет ни какой. Рендеры и обещания надо делить на 2.
-1+2
Anton• 
Висновки: "Конкуруючи в боротьбі за покупця, українські забудовники виходять на новий рівень..." малювання рендерів. Поки що нічого більше з ноу-хау не зафіксовано у реальності.
-3+5
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Детальніше