Подать объявление

Надійні новобудови Подільського району Києва

Надійні новобудови Подільського району Києва
Який масив Подільського району забудовується найактивніше? Про сучасні проєкти на будь-який смак та гаманець: від родинного затишку до розкішної ексклюзивності, — далі в огляді.

Содержание

Редакція порталу Domik.ua продовжує складати рейтинги надійних новобудов різних районів Києва. Цього разу розповімо про Подільський. З одного боку — це високорозвинений промисловий район, один із лідерів столиці за обсягом продукції, що випускається, з іншого — культурний центр міста. На Подолі зосереджена найбільша кількість споруд, які є перлинами архітектурно-культурної та історичної спадщини, стверджують на сайті Подільської РДА. Зокрема, старий корпус Києво-Могилянської академії, будинок Петра, Свято-Покровська Подільська церква, пам'ятник українському філософу Григорію Сковороді та ін. На Подолі працюють 9 музеїв. 

Для цієї серії досліджень ми використовуємо дані пошуковика надійних новобудов Bild.ua. Експерти сервісу власноруч збирають відомості про житлові комплекси, що споруджуються у всіх куточках держави. Проєкти оцінюють згідно з авторською методикою за 42-ма параметрами. За кожен пункт нараховують бали — максимум 220. Це і є Індекс надійності. Легше за все орієнтуватися за кольором щита. Ті, які набрали від 193 до 220 відзначені на сайті зеленими щитами, тобто високим Індексом надійності. У ЖК із балами від 149 до 193 — помаранчеві кольори щитів. Ознаки низького Індексу надійності — бали менше 148 та червоний щит. 

За даними «Білд», у квітні 2021 року квартири від забудовника в Подільському районі Києва можна було придбати у 14-ти проєктах на етапі зведення. З них один об'єкт отримав низькі оцінки, чотири — середні, і одразу дев’ять ЖК набрали високі бали. Про новобудови із високим Індексом надійності мова далі й піде. 

Девять новобудов Подільського району отримали високі бали від «Білд» 

Читайте також: Надійні новобудови Шевченківського району Києва

ЖК «Парковий квартал. Місто Квітів» — 205 балів

Один із найкращих результатів серед новобудов Подільського району показав ЖК «Парковий квартал. Місто Квітів». Над комплексом працюють одразу два забудовники — молодіжний житловий комплекс (МЖК) «Оболонь» та ІБК «ОБРІЙ». Цей масштабний проєкт зводять на Сирці, вздовж вулиці Тираспільська. Комплекс складатиметься із сімнадцяти 16-поверхових секцій комфорт-класу. Секції перших трьох черг введені в експлуатацію. Здати будівлі четвертої черги забудовники обіцяють у III кварталі 2021 року. Загальний житловий фонд ЖК становитиме 3078 квартир. Між будинками планується організувати прогулянкові паркові зони, квітники і численні клумби з декоративними елементами. Територія буде закрита для сторонніх. Тут вже облаштовані дитячі та спортивні майданчики, дитячий садок. На перших поверхах розташовані комерційні приміщення: магазини, кафе, салони тощо. У ЖК регулярно проводяться фестивалі, ярмарки та свята. Поблизу новобудови найбільша паркова зона столиці — Сирецький дендропарк і Сирецький гай, площа якого понад 176 га. 

На форумі ЖК «Місто Квітів» мешканці зданих секцій обмінюються порадами щодо налагодження побуту у новобудові. Знаходяться й ті, хто критикують проєкт через бюджетне оздоблення, погану шумоізоляцію, роботу обслуговуючої компанії, несправні ліфти. Але більшість захищає, аргументуючи тим, що тут ціна відповідає якості та локації, вихваляють ЖК за зелень навкруги, розвинену соціально-побутову інфраструктуру, молодіжне комьюніті. 

ЖК «Парковий квартал. Місто Квітів» — один із лідерів серед надійних новобудов у Подільському районі 

Читайте також: Надійні новобудови Оболонського району Києва

ЖК «Паркове місто» — 205 балів

Не пасе задніх за кількістю балів і наступна новобудова — ЖК «Паркове місто» від забудовників KAN Development та UDP. Проєкт стартував ще у 2007 році. Комплекс займає площу у 17 га на Вітряних Горах, це майже 24 футбольних полів (рекомендована FIFA площа майданчика для гри — 7140 кв. м). 4 га з цієї ділянки — старовинний парк «Крістерова гірка», де ростуть рідкісні породи клена і старі дуби. Загалом тут з'явиться щонайменше 27 будинків змінної висотності від 4-х до 26-ти поверхів та окрема будівля дитячого садка. У будівництві ЖК використовувалися сучасні енергозберігаючі технології. Заявлений клас житла — бізнес. Тому на закритій та території комплексу, яка охороняється передбачене все необхідне для життя: парковка, тенісні корти, дитячі майданчики, рекреаційні зони. Супермаркет, магазини, аптека, салон краси і фітнес-клуб знаходяться на перших поверхах. Тут вже працюють кілька дитячих садків. 

На форумі ЖК «Паркове місто» обговорюють тарифи на комунальні послуги, сперечаються з приводу ліній електромереж, що проходять через територію комплексу, скаржаться на відсутність паркомісць. Інвестори викладають фото із будівельних майданчиків. Наразі двадцять чотири будинки зведені, один у процесі, ще по одному ведуться підготовчі роботи та один у проєкті. 

ЖК «Паркове місто» — проєкт на Вітряних Горах із високим Індексом надійності 

ЖК «Варшавський Плюс» — 203 бали

Забудовник Stolitsa Group зводить на Виноградарі між вулицею Виговського і проспектом Правди житловий комплекс комфорт-класу ЖК «Варшавський Плюс». Це продовження «Варшавського мікрорайону» — десять 23- та 26-поверхових будинків. На перших поверхах розмістяться магазини, аптеки, салони краси, кафе. Ядром комплексу стане торговельний центр. Передбачена закрита прибудинкова територія, обладнана сучасними інтерактивними дитячими та спортивними майданчиками, велосипедними доріжками і зеленими зонами відпочинку. Серед переваг — розташування поруч із торговельно-розважальним центром Retroville. У пішій досяжності знаходяться школи та дитячі садки. У 300 м від новобудови розташоване озеро «Голубе». 

На форумі ЖК «Варшавський Плюс» представники забудовника викладають звіт та фото з будівельного майданчика. Перші три будівлі планувалося ввести в експлуатацію у IV кварталі 2020 року. Поки жоден будинок не зданий, завершують благоустрій та озеленення території. Інвестори цієї черги обговорюють дату видачі ключів та будівництво гілки метро поруч. У перспективі у 20 хвилинах пішої ходи від комплексу планується відкриття станції метро «Проспект Правди».

ЖК «Варшавський Плюс» займає найвищі сходинки у рейтингу надійних новобудов від Bild.ua

Читайте також: Надійні новобудови Голосіївського району Києва 

Апарт-комплекс «Електриків» — 199 балів

На Петрівці за адресою пров. Електриків, 11 розпочалося зведення односекційного 10-поверхового будинку комфорт-класу — апарт-комплексу «Електриків». Забудовник — холдингова компанія «Київміськбуд». Загалом заплановано 73 квартири. Майбутнім власникам пропонують різноманітні функціональні планування апартаментів: однокімнатні — від 35 кв. м, двокімнатні — від 59 кв. м, трикімнатні — від 102 кв. м та дворівневі апартаменти. Авторський проєкт передбачає видові апартаменти, з вікон яких можна буде споглядати Дніпро, мальовничий Поділ та центр ділової столиці. На перших поверхах розташуються комерційні приміщення, де згодом відкриють кафе, магазини, відділки банків тощо. У комплексі передбачені зони відпочинку та наземні парковки для автомобілів і велосипедів. Вхід на територію буде вільним.

На форумі апарт-комплексу «Електриків» постять фото перебігу будівництва, розмірковують з приводу вигідності купівлі тут житла під аренду. Побоювання інвесторів викликає місце розташування: поряд із промисловою зоною, у 200 метрах проходять залізничні колії. Зведення знаходиться на початковому етапі. Здати об'єкт планують у II кварталі 2022 року. 

АК «Електриків» на Петрівці серед новобудов із високим Індексом надійності

ЖК «Варшавський-2» — 198 балів

Ще один проєкт комфорт-класу на Виноградарі від забудовника Stolitsa GroupЖК «Варшавський-2». Загалом у комплексі заплановано 13 будинків різної висотності від 9-ти до 25-ти поверхів. Перші три обіцяють ввести в експлуатацію у I кварталі 2022 року. Будинок 15.1 та 15.2 — у III кварталі 2022 року. Серед переваг — зменшення кількості несучих стін, тож власники можуть змінювати планування. Для кожних 3-4-х будинків встановлять власну газову котельню. У холах розташуються кімнати для дитячих візочків. Перші поверхи відведуть під комерцію. Внутрішній двір закриють прозорою огорожею від випадкових перехожих та автівок. Тут з'являться власний дитячий садок для різних вікових груп, спортивні майданчики і велодоріжки, ігрові зони для малюків. Ще один бонус — через дорогу від новобудов розташований ТРЦ Retroville.

На форумі ЖК «Варшавський-2» розповідають, про ажіотаж серед інвесторів, квартири розкуповують, як тільки стартує продаж. Обговорюють вигідність інвестицій та будівництво нових ліній метрополітену. У 700 м від комплексу повинні відкрити станцію метро «Проспект Правди», у кілометрі — станцію «Мостицька». Також розглядається перспектива прокладання ще однієї гілки, станція «Виноградар» якої буде у безпосередній близькості до ЖК «Варшавський-2». Побоювання потенційних мешканців масиву викликає зростання кількості населення за рахунок зведення кількох масштабних новобудов та збільшення навантаження на соціально-побутову інфраструктуру. 

ЖК «Варшавський-2» — ще один проєкт Stolitsa Group із зеленим щитом

Читайте також: Надійні новобудови Дарницького району Києва 

ЖК Illinsky House — 198 балів

У серці історичного Києва, на вул. Набережно-Хрещатицька, 21 «Сітіконсалт Девелопмент» продовжує працювати над проєктом бізнес-класу ЖК Illinsky House. Комплекс складатиметься із двох будинків малої висотності у 5-8 поверхів. Заявлена кількість квартир — 125. Забудовник приваблює інвесторів респектабельною архітектурою, сучасними технологіями будівництва, чудовими краєвидами на Дніпро із вікон осель та підземним паркінгом на 110 місць. Деякі паркомісця будуть обладнані зарядними станціями для електрокарів, у холодну пору року підтримуватиметься комфортна температура.

Запланована власна прибудинкова територія з декоративним озелененням. Для безпеки передбачені охорона, системи відеоспостереження та контролю. До послуг мешканців буде консьерж-сервіс. Серед переваг розташування — розвинена соціально-побутова інфраструктура Подолу. До станції метро «Поштова площа» — 10 хвилин пішої ходи. Інвестори новобудови зможуть щодня насолоджуватися прогулянками до визначних пам'яток. В околицях розташовані Контрактова площа, Андріївський узвіз та Андріївська церква, Церква Миколи Чудотворця, парк «Володимирська гірка», Пейзажна алея та ін. 

На форумі ЖК Illinsky House розміщуються фото із будівельного майданчика, інформація про перебіг зведення та умови придбання. Завершити проєкт мають до I кварталу 2022 року. 

ЖК Illinsky House заробив високі бали та зелений щит від фахівців «Білд» 

ЖК Dibrova Park — 196 балів

Серед проєктів, що зводяться на Виноградарі високий Індекс надійності отримав також ЖК Dibrova Park. Девелопером виступає IB Alliance. Новобудова — зразок модерної архітектури та стилю. Згідно із планом, у межах вул. Північно-Сирецька та Межова передбачено 10 будинків комфорт-класу, висотою 23 та 26 поверхів. Інвесторам пропоную обирати серед планувань від 41 до 185 кв. м. Також є можливість придбання дворівневого житла. Здати перші чотири будинки планують у I кварталі 2022 року. 

Мешканцям комплексу обіцяють сучасні дитячі та спортивні майданчики, велику кількість зелених насаджень, місця для відпочинку, затишні алеї — загалом 3,6 га зеленої зони. Для автомобілів побудують багаторівневий наземний паркінг. Передбачене зведення двох торговельних центрів на території. Через дорогу — Сирецький гай. Поряд триває будівництво станції метро «Мостицька». Це — тема номер один на форумі ЖК Dibrova Park. Крім того, інвестори дискутують із приводу котельні, що розміщена на території забудови. 

ЖК Dibrova Park потрапив до переліку надійних новобудов Подільського району

ЖК Oasis — 195 балів

bUd development зводить двосекційну 32-поверхову будівлю на Рибальському півострові — ЖК Oasis. Архітектура новобудови класу «комфорт» буде виконана в стилі біотек. Площа житлової нерухомості варіює від 31 до 135 кв. м. Завдяки панорамному склінню та місцерозташуванню на береговій лінії, власники осель зможуть милуватися мальовничими краєвидами на Дніпро, набережну, сучасну Оболонь і пагорби центру Києва. На першому-третьому поверсі передбачена комерційна нерухомість під офіси і торговельно-сервісні заклади. Для автовласників обладнають підземні та гостьові зони паркувань. У пішій досяжності парк Моряків. 

На форумі ЖК Oasis інвестори розмірковують із приводу розташування комплексу впритул до жвавої магістралі — вул. Набережно-Рибальської та Подільсько-Воскресенського мосту. Проте прогнозують, що незабаром цей район стане перспективним. Місцевість переживає реновацію. Промзона активно забудовується житловими будинками. В окрузі будуть з'являтися різноманітні інфраструктурні об'єкти. Введення в експлуатацію ЖК Oasis попередньо анонсують на IV квартал 2023 року.

ЖК Oasis відзначений на сервісі Bild.ua зеленим щитом

КБ LA MANCHE — 195 балів

Преміальний клубний дев’ятиповерховий будинок LA MANCHE, який зводять на вул. Щекавицька, 46, стане окрасою Подолу, додавши власного стилю з елементами модерну Англії та Франції кінця ХІХ — початку ХХ сторіччя. Так запевняють у компанії Perfect Group, що взялася добудовувати проєкт корпорації «Укрбуд». Архітектори обіцяють не менш розкішний інтер'єр всередині: хол буде оздоблений плиткою і мармуром. Передбачене просторе лобі з диванчиками, стійка консьєржа, приміщення з піддоном для миття лап домашніх улюбленців і брудного взуття, а також санвузли для відвідувачів. 

Прибудинкова територія, за задумом авторів, стане справжнім витвором ландшафтного мистецтва: живі огорожі, рівні газони, незвичайні породи дерев і кущі кулястої форми, дві ротонди, вимощені доріжки і викладені плиткою зони для відпочинку. У ЖК обладнають підземний і гостьовий паркінги. 

Серед вигод розташування на Подолі — тут сконцентровані численні бізнес- та офісні центри: ILLINSKY, Podil Plaza, «Доміно», Astarta Organic Business Centre та ін. У масиві розвинена соціально-побутова інфраструктура: елітні гімназії, десятки концептуальних ресторанів, бутики, салони краси тощо. Інвестори форуму КБ LA MANCHE не багатослівні. Остання подія, яку обговорювали — зміна забудовника. Завершити будинок намагатимуться до IV кварталу 2022 року. 

КБ LA MANCHE завершає перелік надійних новобудов Подільского району

Читайте також: Надійні новобудови Дніпровського району Києва

Висновки

У квітні 2021 року в Подільському районі Києва високі бали від сервісу «Білд» отримали 9 комплексів на етапі зведення. Найдоступніші квартири пропонують у ЖК «Варшавський Плюс» — від 20 900 грн/кв. м. Найдорожче житло у ЖК Illinsky House — від 72 800 грн/кв. м.

Фахівці радять, перш, ніж купувати житло на первинному ринку, детально вивчати дозвільну документацію, цікавитися історією девелопера, збирати відгуки на форумах. У тому ж Подільському районі є кілька прикладів проблемних новобудов. Так будівництво ЖК «Подол Престиж» призупинене рішенням суду, в продовженні терміну дії договору оренди землі замовнику відмовлено. КБ «Як у Львові» повинні були ввести в експлуатацію наприкінці 2017 року. Однак зведення заморожене. Будівництво ЖК «Виноградний» («Синьоозерний») також зупинене. Суд наклав арешт на земельну ділянку під новобудовою. Щоб убезпечити себе від збиткової інвестиції, можна звернутися за допомогою до профільних ресурсів. Наприклад, команда «Білдконтроль» пропонує покупцям замовити детальний звіт про новобудови з усіх куточків країни. Така робота включає більше 50-ти сторінок інформації про проєкт, роз'яснення фахівців і консультацію юриста за інвестиційним договором. З прикладами аналізу можна ознайомитись за цим посиланням

Більше про первинний ринок Подільського району можна дізнатися на форумі Відгуки про новобудови Києва на правому березі

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Подробнее
+34624407828xxxx