Подати оголошення

Яку квартиру в ЖК /Чайка\ купити під оренду? Експеримент редакції

ЖК Чайка
ЖК Чайка
Яку квартиру в ЖК /Чайка\ купити під оренду? Експеримент редакції
Що краще купити в новобудові, щоб швидше та вигідніше здати в оренду? Ми знаємо відповідь.

Зміст

Восени 2021 року ринок оренди остаточно повернувся до доковідної вартості, стверджують експерти. Й продовжуватиме зростати — цьому сприяє підвищення цін на первинному та вторинному ринку. Водночас локація більш не є першочерговим пунктом у орендарів, адже карантин надав можливість працювати віддалено. Тому все частіше інвестори придивляються до заміського житла під здачу в оренду: воно доступніше та окупається практично у такі ж терміни, як столичне. Редакція порталу Domik.ua провела експеримент і з'ясувала, яка саме нерухомість у заміській новобудові має найбільший попит.

У чому суть експерименту

Ми розмістили на дошці оголошень Domik.ua шість оголошень про оренду квартир в житловому комплексі /Чайка\. В експерименті брали участь дві однокімнатні, дві двокімнатні та дві трикімнатні квартири. У кожному з варіантів ми пропонували доступне житло (невелика площа, мінімальний ремонт, найнеобхідніші меблі та техніка) і дорожчу альтернативу (велика площа, дизайнерський ремонт, вбудована техніка, якісні меблі). Протягом тижня ми моніторили популярність кожного оголошення, в результаті отримавши опис ідеальної квартири, яка буде затребувана орендарями.

Стисло про ЖК /Чайка\

Житловий комплекс /Чайка\ від забудовника ОМОКС розташований в однойменному селі колишнього Києво-Святошинського, а нині Бучанського району. Масштабний проєкт, побудований за принципом «міста в місті», складається з 33 будинків заввишки від 4 до 16 поверхів. Усі будинки цегляні. У листопаді цього року ще три будівлі перебувають на різних стадіях зведення. 

Сусідство з сосновим лісом, наявність усієї необхідної інфраструктури, закрита безпечна територія та 7 км до найближчої станції метро сприяють тому, що квартири в ЖК /Чайка\ мають попит як серед орендарів, так і серед покупців квартир — причому перші зазвичай переходять у розряд других.

Житловий комплекс /Чайка\ відрізняється від інших великою кількістю зелених зон і по сусідству, і на території

Читайте також: Кисневе голодування: що відбувається з повітрям у Києві та де краще жити, щоб вільно дихати

Лот №1: студія з бюджетним ремонтом за 8 тис. грн

Найдоступнішою пропозицією від редакції порталу стала квартира-студія у ЖК /Чайка\. Загальна площа — 34,36 кв. м, житлова — 24,17 кв. м. Планування передбачає кухню-вітальню з виходом на балкон та суміщений санвузол. У цій квартирі наш умовний рієлтор пропонував доступний мінімалізм: косметичний ремонт, розкладний диван, шафа. З техніки — пральна машина, холодильник, кондиціонер. Подібне житло ми «здавали в оренду» за 8 тис. грн. Це оголошення отримало найбільше відгуків — 297. Найчастіше потенційні квартиранти цікавилися вартістю опалення в зимові місяці.

Лот № 2: однокімнатна квартира з дизайнерським ремонтом за 10 тис. грн

Повноцінну однокімнатну квартиру ми здавали дорожче — за 10 000 грн. Її загальна площа становила 46,14 кв. м, житлова — 18,96 кв. м. У плануванні передбачена зручна опція: наявність вбиральні. Це житло пропонувалося з дизайнерським ремонтом, якісною сантехнікою, вбудованою кухонною технікою та меблями європейських брендів. Це оголошення отримало 119 переглядів. Найбільше потенційних квартиронаймачів цікавили комунальні тарифи.

Лот № 3: «євродвушка» з бюджетним ремонтом за 11 тис. грн

Квартири з просторою кухнею-вітальнею та окремою спальнею мають попит: це зручний формат для невеликої родини або молодої пари. Таку квартиру в ЖК /Чайка\ ми «здавали» за 11 000 грн. Загальна площа — 52,89 кв. м, житлова — 31,62 кв. м. У цьому варіанті ми пропонували мінімальний ремонт, корпусні меблі, з техніки — холодильник, пральна машина, духова шафа. Подібне житло зайняло другий рядок за популярністю та зібрало 201 перегляд. Найчастіше ті, хто дзвонив, цікавилися вартістю опалення в зимові місяці, якістю води, а також характеристиками самого житлового комплексу.

Лот № 4: двокімнатна з дизайнерським ремонтом за 13 тис. грн

Квартиру із двома спальнями ми пропонували за 13 000 грн. Загальна площа житла складає 76,07 кв. м, житлова — 41,63. В оголошенні ми вказали, що власники робили ремонт під себе, тому не економили на матеріалах. За легендою, квартира укомплектована сучасною кухнею з вбудованою технікою, включаючи посудомийку, якісну сантехніку, нові меблі та дизайнерські предмети інтер'єру. Таке житло також знайшло свого потенційного орендаря, отримавши 84 перегляди. Крім характеристик квартири, дзвонили та запитували про особливості комплексу: окремо їх цікавила безпека, наявність дитячого садка\школи та ймовірність заторів у години пік.

Лот № 5: трикімнатна з мінімальним ремонтом, меблями та технікою за 14 тис. грн

Доступний варіант для великої родини — трикімнатна квартира з прохідною вітальнею та двома спальнями. Ми оцінили її у 14 000 грн щомісяця. Загальна площа такого житла становить 89,89 кв. м, житлова — 56,12 кв. м. Санвузли роздільні, з обох спалень передбачені виходи на балкони. В оголошенні ми вказали, що квартира оснащена мінімальним меблевим комплектом та ідеально підходить для тих, хто переїжджає зі своїми меблями та дрібною побутовою технікою. Окремою фішкою житлоплощі став великий еркер у вітальні з панорамним склінням. Це оголошення набрало 85 переглядів. Потенційні орендарі вже традиційно цікавилися вартістю опалення. Крім того, практично кожен, хто дзвонив, питав, чи допускають власники квартири проживання маленьких дітей і тварин.

Лот № 6: трикімнатна з дизайнерським ремонтом за 18 тис. грн

Найдорожча квартира в нашому переліку — простора трикімнатна загальною площею 95,38 кв. м. Щомісячна плата за оренду такого житла складає 18000 грн. Планування передбачає три окремі кімнати, два санвузли, два балкони. В оголошенні ми вказали, що у квартирі рік тому було зроблено «дизайнерський ремонт із використанням якісних матеріалів відомих європейських брендів». Квартира також оснащена всією необхідною технікою, включаючи пральну машину з функцією сушіння, посудомийну машину та кондиціонери у кожній кімнаті. Цей варіант посів останнє місце у нашому переліку та зібрав 38 переглядів. Декілька людей цікавилися, чи допускають власники житла спільну оренду квартири кількома людьми.

Висновки

Підбиваючи підсумки, можна резюмувати наступне: найбільшою популярністю серед квартиронаймачів користуються одно- та двокімнатні квартири з новим, при цьому недорогим ремонтом. Заради доступного цінника люди готові жертвувати наявністю не найнеобхідніших меблів та техніки. При цьому набагато більшого значення набуває таке:

  • прийнятні тарифи на опалення та енергоефективність будинку;
  • наявність закритої території всередині ЖК та охорони;
  • наявність необхідної інфраструктури всередині ЖК, особливо дитячого садка, школи, супермаркету та парку для прогулянок.

Трикімнатними квартирами цікавляться переважно великі сім'ї і ті, хто планує орендувати квартиру в складчину. При цьому власник нерухомості має бути готовим до проживання маленьких дітей та домашніх улюбленців. 

Ми прорахували умовну рентабельність кожної квартири, яка представлена ​​в експерименті. «Умовну» — бо не включили сюди вартість ремонту, який кожен робить на власний смак та бюджет. Як бачимо, одно- та двокімнатні квартири мінімальної площі не тільки користуються більшим у порівнянні з іншими квартирами попитом, а й окупаються швидше.

Тип квартири Площа, кв. м Ремонт та меблювання Вартість оренди, грн на місяць Вартість у разі повної сплати, грн Орієнтовна окупність вартості житла (без ремонту), роки 
Студія 34,36 Бюджетний ремонт, найнеобхідніші меблі та техніка недорогих брендів 8 000

666 584


 

7
Однокімнатна 46,14  Дизайнерський ремонт, всі необхідні меблі та техніка 10 000 1 015 080 8,5
«Євродвушка»  52,89 Бюджетний ремонт, необхідні меблі, техніка недорогих брендів 11 000 973 176 7
Двокімнатна 76,07 Дизайнерський ремонт, вбудована техніка на кухні, нові меблі, італійська сантехніка 13 000 1 597 470 10
Трикімнатна суміжно-роздільна 85,28 Бюджетний ремонт, необхідна техніка, часткове меблювання 14 000 1 705 600 10
Трикімнатна 95,38 Дизайнерський ремонт, меблі відомих європейських брендів, вбудована техніка та шафи 18 000 1 859 910 8,5

Читайте також: Що краще: квартира за містом чи приватна садиба? Запитуємо власників

А що, на вашу думку, має обов'язково бути в квартирі, що орендується? І яке житло в ЖК /Чайка\ вибрали б ви? Пишіть у коментарях.

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцініть статтю
0 голосів

Читайте також

Демонтаж металоконструкцій у Києві та області

Демонтаж металоконструкцій у Києві та області

1
Переїзд у нову квартиру: найнеобхідніші меблі та предмети інтер'єру

Переїзд у нову квартиру: найнеобхідніші меблі та предмети інтер'єру

1
Як продати квартиру без посередників за 48 годин?

Як продати квартиру без посередників за 48 годин?

Поділіться вашою думкою
0 коментарів
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Детальніше