Подать объявление

Надійні новобудови Солом'янського району Києва

Надійні новобудови Солом'янського району Києва
Закриті двори, власна інфраструктура та підземні паркінги. Як забудовники намагаються забезпечити затишок і комфорт майбутнім мешканцям району із найжвавішим транспортним сполученням міста — далі в матеріалі.

Содержание

Редакція порталу Domik.ua продовжує серію оглядів житлових комплексів, інвестувати в які найменш ризиковано. Цього разу розповімо про Солом'янський район. Тут розташовані найбільші транспортні об'єкти столиці: залізничні станції Київ-Пасажирський і Київ-Товарний (Караваєві Дачі, Київ-Волинський та Борщагівка), а також аеропорт «Київ» («Жуляни»). У районі більше шести десятків промислових підприємств, 54 науково-дослідних інститути, 6 вищих навчальних закладів.

Матеріал базується на даних пошуковика надійних новобудов Bild.ua. На сервісі можна переглянути всю інформацію про ЖК, зокрема наявні планування, актуальні ціни, а також замовити консультацію із відділом продажу чи викликати безкоштовне таксі до будівельного майданчика. Крім того, експерти «Білд» визначають Індекс надійності новобудов, аналізують законність, дозволи, договір інвестування, репутацію забудовника, взаємодію із покупцями тощо. Загалом ЖК перевіряється за 42-ма параметрами, за кожен із яких нараховують бали. Найпростіше орієнтуватися за кольором щита. Ті комплекси, що набрали від 193 до 220 відзначені на сайті зеленими щитами, а отже, у них високий Індекс надійності. Помаранчевий щит отримують новобудови із середніми балами (від 149 до 193). Будівельні майданчики помічені червоним кольором набирають 148 балів і менше. 

За даними «Білд», у червні 2021 року квартири на первинному ринку Солом'янського району пропонують у 20-ти комплексах, що продовжують будуватися. Вісім із них отримали низький Індекс надійності. Трьом експерти поставили середні оцінки. Вісім ЖК отримали зелені щити, їх і пропонуємо розглянути детальніше. 

8 житлових комплексів Солом'янського району заслужили високий Індекс надійності від експертів «Білд» 

Читайте також: Надійні новобудови Шевченківського району Києва

ЖК Family & Friends — 218 балів

Один із найкращих показників серед усіх новобудов країни отримав житловий комплекс комфорт-класу Family & Friends від будівельної компанії Geos. Цей проєкт із 11-ти з'єднаних секцій висотою по 25 поверхів кожна зводять у житловому масиві Караваєві Дачі на вул. Новопольова, 2. Загалом тут буде 2290 квартир, серед яких передбачені дворівневі планування. На перших поверхах запроєктовані комерційні приміщення під офіси та магазини. Територію комплексу обіцяють зробити закритою, передбачено цілодобову охорону. Біля будинків облаштують зелені зони, дитячі майданчики. Для машин обладнають багаторівневий наземний паркінг. На території планують відкрити торговельно-розважальний центр, власний дитячий садок. У районі забудови розвинене транспортне сполучення. У пішій досяжності козацьке селище «Мамаєва Слобода» та парк «Відрадний». 

Перші дві секції ввели в експлуатацію у II кварталі 2020 року. На форумі ЖК Family & Friends скаржаться на високі тарифи за комунальні послуги, відсутність прямих договорів із енергопостачальниками. Крім того, у деяких вже зданих квартирах розташовується кріплення будівельного крану. Нарікання викликають недоробки прибудинкової території та брак паркомісць. Серед переваг мешканці називають порядок із документами та дотримання термінів введення в експлуатацію, якість будівництва та наявність інфраструктури у будинку. Наразі зводяться ще три секції, по двох ведуться підготовчі роботи, чотири — у проєкті. 

ЖК Family & Friends набрав 218 балів із 220 можливих 

Читайте також: Надійні новобудови Оболонського району Києва

ЖК OK`LAND — 203 бали

Корпорація нерухомості «Ріел» працює над проєктом комфорт-класу на Чоколівці. ЖК OK`LAND зводять за адресою пр-т Повітрофлотський, 56, навпроти Солом'янської районної адміністрації, Севастопольського парку та скверу на вул. Смілянська. Комплекс складатиметься із трьох 4-секційних різноповерхових будинків (від 12-ти до 26-ти поверхів). Інвесторам пропонують одно-, дво-, трикімнатне житло, а також дворівневе. Загалом квартир у будинках налічуватиметься понад 1700. Серед переваг — система «розумний дім». На нижніх поверхах згодом працюватимуть магазини, кафе та інша комерція. Концепція ЖК — двір без машин. Для автовласників запроєктований підземний паркінг на 750 місць. Передбачена зарядна станція для електрокарів. За безпеку відповідатиме охорона, консьєрж-сервіс та система відеоспостереження. У дворах заплановані кілька спортивних зон, дитячі майданчики, озеленення. Ще один плюс локації — розвинена транспортна розв'язка навколо Севастопольської площі. У радіусі кілометра розташовані численні магазини, супермаркети, кафе, відділки банків, пошти, салони краси, державні та приватні лікарні, зокрема пологовий будинок № 5. В окрузі знаходяться університети будівництва та архітектури, телекомунікацій та оборони. Тут сконцентровані представництва органів державної та муніципальної влади: ЦНАП, Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру, управління праці та соціального захисту, податкові та ін. У 600 м розташований Парк захисників України. 

На форумі ЖК OK`LAND обмінюються думками щодо форвардних договорів, які пропонують інвесторам у відділі продажу, зростання вартості квадратних метрів та нових візуалізацій. Представники забудовника викладають тут відеозвіти із будівельного майданчика. Цього року обіцяють здати будинки № 2 та 3. Їхні секції знаходяться на різних етапах: десь триває кладка стін, в інших облаштовують фасад та встановлюють вікна. Повністю завершити проєкт планують на початку 2023 року. 

ЖК OK`LAND високо оцінили експерти «Білд» 

Читайте також: Надійні новобудови Подільського району Києва

ЖК GENESIS — 201 бал

У Солом'янському районі за адресою: пров. Індустріальний, 2 зводять житловий комплекс комфорт-класу в урбаністичному стилі ЖК GENESIS. Після розпаду компанії «Укрбуд», проєкт повернувся на добудову до первинного партнера-девелопера ТОВ «Євротранс». Об'єкт являє собою один будинок на 5 секцій. Комплекс розрахований на 982 квартири, серед яких будуть одно-, дво-, трикімнатні та дворівневі. Незважаючи на жвавий автомобільний потік на найближчих вулицях, забудовник обіцяє створити затишну атмосферу у дворі. Територія ЖК буде закритою від машин. Автомобілі мешканці зможуть залишити в підземному паркінгу або на відкритій стоянці. Дворовий простір буде розташовано на даху стилобату. Для фанатів спорту там обладнають майданчики. Для дітей створять інтерактивні ігрові зони. Запроєктований власний дитячий садок в окремій будівлі. На перших поверхах відкриють магазини, салони, кафе тощо. 

На форумі ЖК GENESIS інвестори та представники відділу продажу обговорюють темпи будівництва, обмінюються фотографіями будівельного майданчика. В IV кварталі поточного року девелопер обіцяє ввести в експлуатацію перші три секції: там тривають зовнішні та внутрішні оздоблювальні роботи. У II кварталі 2022 року мають завершити четверту та п'яту секції, що зараз знаходяться на початкових етапах. 

За версією Bild.ua, ЖК GENESIS входить до переліку надійних новобудов

ЖК «Сучасний квартал» — 199 балів

На Відрадному компанія «Азіл Девелопмент Груп» вже здала перші дві секції ЖК «Сучасний квартал». Цей комплекс комфорт-класу на проспекті Гузара, 9б включає чотири 16-поверхових будинки. Житловий фонд налічуватиме 627 квартир. У архітектурі переважає урбаністичний стиль. Значну частину фасаду займає панорамне скління. Після завершення будівництва ЖК закриють для сторонніх, на в'їздах поставлять шлагбауми. Зайти мешканці зможуть за магнітними картами. Територію обладнають системою відеоспостереження, за безпеку відповідатиме охорона. Благоустрій двору передбачає пішохідні доріжки, ландшафтне озеленення і фонтани. Для занять спортом зроблять футбольне поле. Для малечі передбачені ігрові зони. Особливістю комплексу стане власний дитячий садок в одній із секцій. На перших двох поверхах буде вітражне скління, адже там згодом відкриють магазини, кафе, салони краси тощо. Для авто запроєктована парковка. Серед недоліків — розташування між залізничною лінією та пожвавленим проспектом Гузара. 

На форумі ЖК «Сучасний квартал» представники забудовника викладають фотозвіти із перебігом будівництва. У травні 2021 року більше 100 власників квартир першої секції отримали ключі та розпочали ремонтні роботи. З 15 червня поточного року планується і запуск на ремонти інвесторів другої черги, там облаштовують прибудинкову територію. У третій та четвертій тривають монолітно-каркасні роботи. Завершити їх обіцяють за шість місяців. 

ЖК «Сучасний квартал» позначений на сервісі «Білд» зеленим щитом 

Читайте також: Надійні новобудови Дарницького району Києва

ЖК «Медовий-2» — 199 балів

Холдингова компанія «Київміськбуд» працює над проєктом комфорт-класу «ЖК Медовий-2», що зводиться на березі Совських озер в Олександрівській слобідці. Загалом за адресою вул. Радченка, 27 з'являться три 26-поверхові будинки на понад тисячу квартир. Житло представлене як типовим плануванням на 1-4 кімнати, так і дворівневими оселями. Фасади споруд оформлять в єдиному дизайні, що нагадуватиме бджолині соти. У такому стилі обіцяють зробити і фойє. Перші поверхи відведуть під магазини, кафе, аптеки, перукарні та ін. У комплексі облаштують дитячі та спортивні майданчики, зони відпочинку, прогулянкові алеї. Передбачені підземна і гостьова автостоянки. Навколо відсутня висотна забудова, тому вид із більшості вікон буде виключно на зелену зону та озера. Містом розпочато реконструкцію та благоустрій мікрорайону: планують побудувати та реконструювати дороги, відкрити нові парки та зони дозвілля. Серед мінусів — наближеність до кладовища. 

На форумі ЖК «Медовий-2» інвестори міркують щодо термінів введення в експлуатацію та ціни, забудовник інформує користувачів про перебіг будівництва. Початково заявлена дата введення комплексу — IV квартал 2021 року. Готовий моноліт першого будинку, в другому почали зведення нижніх поверхів, будівництво третього знаходиться на етапі фундаменту. 

ЖК «Медовий-2» — один із проєктів «Київміськбуд» у Солом'янському районі, що має високий Індекс надійності 

ЖК SKY AVENUE — 199 балів

Сучасний житловий комплекс SKY AVENUE від компанії «Інтергал-Буд» розташується у масиві Чоколівка. Це в кілометрі від Севастопольської площі на перетині вул. Народного Ополчення та Ернста. Забудовник позиціонує його як клас «комфорт+». У рамках проєкту реалізують 6 будинків на 16-18 поверхів, які створять закриту територію. Передбачені одно-, дво-, трикімнатні квартири та дворівневі з власною терасою. Планується система «розумний будинок». Навесні «Інтергал-Буд» запропонував інвесторам нову опцію — повністю мебльовані оселі з дизайнерським ремонтом. На нижніх поверхах запроєктовані приміщення з окремими виходами, де розташуються салони краси, магазини, офіси тощо. У третій черзі будівництва на території комплексу з'явиться спорткомплекс і басейн, у четвертій — власний торговельний центр. В окремому триповерховому будинку — приватний дитячий садок. У середині ЖК облаштують місця для ігор, спортивні майданчики та велосипедні доріжки загальною протяжністю 1,9 км, а також широкий променад із фонтаном. Двір озеленять молодими деревами й газоном. Паркувальна зона буде представлена кількома гостьовими стоянками та підземним паркінгом із цілодобовим відеоспостереженням.

Початково заявлена дата введення першого будинку — I квартал 2021 року. Наразі тривають внутрішні та зовнішні оздоблювальні роботи, скління. На форумі ЖК SKY AVENUE інвестори обговорюють перенесення термінів здачі першої черги на осінь. Будинок № 2 забудовник має завершити до кінця 2022 року. 

ЖК SKY AVENUE набрав 199 балів на «Білд» 

Читайте також: Надійні новобудови Дніпровського району Києва

ЖК «Отрада» — 196 балів

Проєкт комфорт-класу ЖК «Отрада» складатиметься із 7-ми будинків різної висотності від 9-ти до 25-ти поверхів. Будівельна адреса — пр-т Відрадний, 93/2. У комплексі передбачені типові 1-, 2-, 3-кімнатні та дворівневі квартири. Реалізовують житло дві компанії — BudCapital та «Київміськбуд». Внутрішня дворова територія буде захищена від проїзду машин. Для власників автомобілів зведуть підземний дворівневий паркінг на 570 місць та гостьову наземну стоянку. Заплановані стадіон та зони відпочинку з прокладеними доріжками. Обладнають дитячий та спортивний майданчики. Навколо є необхідна для життя транспортна та соціально-побутова інфраструктура. По сусідству на вул. Суздальській розташований сквер. У кілометрі — парк «Відрадний» та «Мамаєва Слобода». 

На форумі ЖК «Отрада» цікавляться можливістю перепланування та встановлення панорамного скління, запитують про наявність у продажу комор, розповідають про виконані роботи, обмінюються фотографіями з будівельного майданчика. Спершу повністю завершити проєкт обіцяли до кінця 2021 року. На 3-му та 4-му будинках на початку червня встановили символічні квіти — ця традиція сповіщає про завершення каркасу. Ще у чотирьох будинках триває зведення житлових поверхів. Розпочалися роботи на майданчику будинку № 7. 

ЖК «Отрада» тримається серед надійних новобудов Солом'янського району

ЖК CITY HUB — 195 балів

Замикає перелік надійних новобудов ЖК CITY HUB, який зводять у житловому масиві Солом’янка на вул. Кудряшова, 8-10. Це ще один проєкт компанії «Інтергал-Буд» у Солом'янському районі. Комплекс бізнес-класу об'єднає два будинки висотою 19 та 20 поверхів. Використовується сучасна технологія будівництва, екологічні матеріали, навісні вентильовані фасади. Дизайн споруд лаконічний, велика площа скління. Аби майбутні мешканці не псували фасади, забудовник встановить кошики для блоків кондиціонерів. Житловий фонд складе 471 квартиру з різноманітним плануванням від однієї до семи кімнат. Перші поверхи відведуть під комерцію. Місця для паркування передбачені на гостьових стоянках і в стилобатній частині однієї з новобудов. У паркінгу налічуватиметься 330 місць, деякі з яких оснастять зарядними станціями для електромобілів. На території будуть місця для відпочинку, кілька дитячих майданчиків і спортивні зони: для воркауту, занять настільним тенісом, універсальне поле для ігор з м'ячем і скеледром. У комплексі передбачена власна котельня. У кроковій досяжності є супермаркети, ТРЦ, магазини, школи, спортклуби, ресторани, приватні і муніципальні медичні заклади тощо. У кілометрі розташований залізничний вокзал. 

На форумі ЖК CITY HUB інвестори занепокоєні тим, що не проводяться роботи зі зведення другого будинку. Перший початково планували завершити у III кварталі 2021 року, там тривають монолітно-каркасні роботи горішніх поверхів. 

ЖК CITY HUB завершує вісімку новобудов із високим Індексом надійності 

Читайте також: Надійні новобудови Святошинського району Києва

Висновки

У червні 2021 року високі бали від команди «Білд» отримали 8 житлових комплексів, що зводяться у Солом'янському районі Києва. Найдоступніші варіанти квартир пропонують у ЖК «Медовий-2» — від 20 579 грн/кв. м. Найвищої позначки сягнули ціни у ЖК CITY HUB — від 33 250 грн/кв. м. 

Будівництво сімох новобудов у зазначеному районі заморожене. Тому фахівці радять, перш ніж вкласти чималу суму грошей у котлован, спершу необхідно ретельно вивчити репутацію забудовника та перевірити наявність дозвільних документів. Для цього можна звернутися до профільних ресурсів. Наприклад, «Білдконтроль» пропонує покупцям замовити детальний звіт про новобудову, що цікавить інвестора. Документ включає повний опис ЖК та девелопера, аналіз документів та консультацію юриста за інвестиційним договором (Посилання на приклад). 

Дізнатися більше інформації про новобудови та поспілкуватися із іншими інвесторами можна на форумі Відгуки про новобудови Києва на правому березі

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

2 комментария
Phobos• 
Одно дно глубже другого
-2+0
николай• 
А какое,по-вашему мнению,самое днищенское дно? Если можно по-порядку
0+1
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Подробнее